Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Sök tävlingssanktion

Sök sanktion för säsongen 2023/2024

Nu är det dags att söka sanktion för Elit-, A-, B-, C- och ungdomstävlingar för säsongen 2023/2024. Sista ansökningsdag är den 14 maj.

Tävlingskalendern för 2023/2024 finns här Öppnas i nytt fönster.. Där framgår seriehelger, internationella täv­lingar samt Badminton Sweden-arrangemang.

Sanktion av tävlingar
En sammanställning av sanktionsansökningar görs av Svenska Badmintonförbundets kansli.
Tävling/Serie fastställer slutligen tävlingskalendern senast den 30 maj.

Tävlings- och Rankingprogram
Svenska Badmintonförbundet använder Tournament Planner som tävlingsprogram och för att få en tävling sanktionerad måste denna programvara användas. Det är även via detta system som vår ranking, Sverigerankingen, hanteras. Sverigerankingen ligger till grund för all seedning i sanktionerade tävlingar för kommande säsong.
Anmälan till tävlingar hanteras via spelarens förening och det är ett krav att anmälan görs via Tournament softwares Onlineanmälan för samtliga sanktionerade tävlingar som finns i tävlingskalendern. Manual finns på Badminton Swedens hemsida.

Tävlingsledare
Enligt årsmötesbeslut 2020 ska alla sanktionerade tävlingar ha en tävlingsledare som har genomgått Svenska Badmintonförbundets tävlingsledarutbildning.

Nivå på tävling
I ansökan skall ni skriva vilken önskad nivå ni vill ha på er tävling. Det är dock inte säkert att önskad nivå godkänns beroende på ett flertal olika faktorer.

Junior
Nivå 1 = Lokala/regionala nybörjartävlingar eller liknande. För deltagande krävs licens.
Vid minst 2 finalplatser i singel under en och samma säsong så måste spelaren gå upp och spela minst nivå 2. För att en klass skall räknas krävs minst 4 deltagare.

Nivå 2 = Öppen för alla utom topp 10 på Sverigerankingen

Nivå 3 = Öppen för alla spelare

Sanktion
Alla tävlingar som får sanktion, dvs som finns i vår tävlingskalender, är sanktionsgrundande och dessutom måste samtliga anmälda spelare inneha en giltig licens.

Badminton Sweden förbehåller sig rätten att, till vissa tävlingar, inte dela ut en tävlingssanktion om vi anser att det är för tävlandets bästa totalt i Sverige, trots att det kan drabba en enskild förening. Detta kan till exempel ske om tävlingarna ligger för nära varandra i tid och eller rum.

Tider
Observera att tider och tidssättning är ett av de största samtalsämnena inför och under en tävling. Därför är det otroligt viktigt att arrangörer följer de regler som idag finns.

Första starttid lördag och söndag är 09:00
Sista starttid lördag för samtliga är 20:00
Sista starttid söndag för samtliga är 17:00.

Badminton Sweden förbehåller sig rätten att begränsa antalet klasser om det bedöms att tävlingen inte kommer att gå att genomföra enligt vårt regelverk och med angivet banantal. Viktigt därför att man som arrangör anger hur många banor man har till förfogande för tävlingen.

Att tänka på vid ansökan:

  • Ange noggrant samtliga uppgifter
  • Ansökan görs via förbundets tävlingskalender (se länken nedan)
  • Badminton Swedens tävlingsbestämmelser gäller.
  • Observera att två helger är avsatta som tävlingsfria, utbildningshelgen den 19-20 augusti 2023 och 20–21 januari 2024 då Victor Swedish Open spelas. Det innebär alltså att inga tävlingar kommer att beviljas sanktion dessa helger.

Din sanktionsansökan ska göras via länken nedan. Denna skickas endast till Badminton Sweden.

Innan ansökan skickas in ska en avstämning med respektive distriktstävlingsledare ha gjorts för att minimera risken för krockar i distriktet.

  • Senast 30 april ska distriktet/regionen haft ett tävlingsmöte inom distriktet/regionen alternativt på annat sätt undanröjt krockar inom distriktet/regionen
  • Senast 14 maj ska ansökan vara inskickad till Badminton Sweden via länken nedan
  • Senast 30 maj fastställs sedan kalendern.

Frågor
Kontakta Badminton Swedens kansli via mail christer.olsson@badminton.nu eller på tel: 0708-211146

Sanktionsansökan skall vara inkommen senast söndag den 14 maj 2022 och görs via vår tävlingskalenderfunktion. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansökan om inloggning och lösen görs via christer.olsson@badminton.nu

Tävlingskalender 2023-2024
Manual Tävlingsansökan Pdf, 330.2 kB.

Skribent: Mia Thorsélius

Publicerad: 2022-12-31

Senast uppdaterad: 2023-06-08

Sponsorer