Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Parabadminton – en del av Badminton Sweden

– Jag tycker att det är en självklarhet att parabadminton är en del av vår verksamhet på samma sätt som landslag/elit, barn och ungdomar, och vuxna, säger Claes Johansson, föreningsutvecklare på Svenska Badmintonförbundet.

De senaste tre åren har Svenska Badmintonförbundet genomfört och påbörjat flertalet utvecklingsinsatser för att lyfta svensk parabadminton. Vi har utbildat föreningstränare, deltagit i internationella konferenser med inriktning parabadminton, arrangerat nybörjartävlingar och samverkat med Svenska Parasportförbundet på flera olika sätt. Bland annat genom att vara med på samtliga Start Your Impossible Camp (nybörjarläger) för att visa upp parabadminton.

– Vårt utvecklingsarbete med parabadminton har varit positivt under de senaste åren framförallt genom ett fantastiskt engagemang från vår parasportkoordinator Tove Söderdahl som tillsammans med projektledare Paniz Yousefi gör ett fantastiskt jobb ideellt för att utveckla, sprida och implementera parabadminton i våra föreningar, säger Claes Johansson.

Läs mer om vår verksamhet inom parabadminton här:

Testa parabadminton på Start Your Impossible Camp

Tävla i parabadminton

Kontaktpersoner parabadminton

Redan 2013 beslutade Parasport Sverige att framtidens idrott skulle vara en idrott utan särlösningar för personer med funktionsnedsättningar. Sedan dess har ett övergripande arbete pågått för att stegvis inkludera Parasportförbundets idrotter i specialidrottsförbunden.

Syftet med inkluderingen är att lägga fokus på idrott och inte personens funktionsnedsättning. I dag finns det 41 specialidrottsförbund som har egen paraverksamhet. Ett av dessa är Svenska Badmintonförbundet.

Badminton players

Uppdaterad: 23 DEC 2020 13:16
Skribent: Johan Pellas
E-post: johan.pellas@badminton.nu

Sponsorer