Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Om oss

Badminton är en fartfylld och utmanande idrott som spelas i alla åldrar. Utöver spel och träning i våra klubbar är det många fler som spelar på egen hand runt om i landet för att det är en så rolig och bra motionsform.

I badminton tränar och tävlar tjejer och killar, kvinnor och män tillsammans. Alla våra serielag, från division 4 upp till högsta Badmintonligan, består av mixade lag. För oss är det självklart men vi är också stolta över detta unika.

Badminton är en OS-sport där man tävlar i singel och dubbel för herrar och damer, och i mixeddubbel.

Badminton - kvalitetstid för alla, hela livet!

Inom alla områden vill vi erbjuda en verksamhet som är så bra som möjligt. Alla är välkomna och har en plats inom vår verksamhet – och tillsammans blir vi fler och bättre.

Vi strävar efter hög kvalitet i all verksamhet, där vi tillsammans trivs och utvecklas. Vi ska ha bästa tänkbara ledare och tränare, bästa möjliga barn-, ungdoms- och seniorverksamhet, med utvecklingsmiljöer för träning och tävling i anläggningar som möter våra behov.

Alla oavsett ålder, nivå eller ambitionsnivå ska ges möjlighet till utveckling. Alla, oavsett erfarenhet och/eller bakgrund, ska mötas av en välkomnande miljö som kan leda till ett livslångt engagemang inom badminton. Vi ska skapa förutsättningar för att attrahera nya medlemmar samt behålla och utveckla befintliga. Vi ska alla verka för rent spel genom god etik och moral.
Badminton skapar goda förutsättningar för rolig och effektiv fysisk aktivitet - både individuellt och tillsammans - i alla åldrar. Den allsidiga träningen bidrar till ett hälsofrämjande liv, för både bredd och elit.

Svenska Badmintonförbundet

bildades 1936 och har ca 220 medlemsföreningar med drygt 50 000 aktiva i våra 19 distriktsförbund.

1937 anslöts vi till Badminton World Federation Länk till annan webbplats. (BWF)
1942 gick vi med i Sveriges Riksidrottsförbund Länk till annan webbplats. (RF)
1967 anslöts vi till Badminton Europe Confederation Länk till annan webbplats. (BEC).Sponsorer