Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Träna i förening

Barn- och ungdomsgrupper
De flesta föreningar i Sverige erbjuder badmintonträning för barn och ungdomar. Träningsinnehållet är anpassat efter ålder och det innebär att de yngre barnens träning är mer inriktad på lek i kortare pass, medan de äldre ungdomarna kan träna flera dagar i veckan med kombinerade teknik-, taktik-, fys- och spelpass. Är du intresserad av att börja spela, kontakta då din närmaste förening, hitta kontaktuppgifter här.

För personer med en funktionsvariation
Badminton är till för alla, oavsett om man har något typ av funktionsnedsättning eller inte. Badminton Sweden har därför, tillsammans med ett antal föreningar och med Svenska Parasportförbundet en satsning just mot denna målgrupp. Vi erbjuder idag badmintonträningar i en del av våra föreningar runt om i landet, och utbildar hela tiden fler ledare och föreningar för att öka tillgängligheten. Vill du börja spela eller vill ha mer information så kan du kontakta Badminton Sweden här.

Motionsspela
För ungdomar och vuxna som vill spela lite mer utifrån sina egna villkor erbjuder många rackethallar olika alternativ. Det finns möjlighet att hyra strötider, men även att hyra en bana en dag i veckan för mer regelbundet spel. Rackethallarna kan också ge företag möjligheter att erbjuda sina anställda friskvårdstid i hallen.
Hallarna kan ofta erbjuda privatlektioner eller motionskurser.

Många föreningar erbjuder också motionsspel i träningsgrupper för olika åldrar, ända upp till pensionärer, "65+".
Hitta din närmaste förening här.

Tävlingar
En del ungdomar och motionärer är intresserade av att börja spela i ett serielag eller i tävlingar som arrangeras runt om i Sverige. Det anordnas allt från nybörjar- och motionstävlingar till rena elittävlingar. Det finns även möjlighet att spela seriespel, från division 4 ända upp till högsta ligan, Victor Badmintonligan. För att spela en tävling eller vara med i ett serielag krävs att man är medlem i en badmintonförening och att man har licens (motionstävlingar är undantagna).

Publicerad: 2022-12-26

Senast uppdaterad: 2023-11-21

Sponsorer