Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Idrottsförsäkring

Idrottsförsäkring
I Badminton Swedens tävlingslicens ingår en idrottsförsäkring. Idrottsförsäkringen gäller även för barn och ungdomar till och med 15 år som är medlem i en förening som tillhör Svenska Badmintonförbundet, samt deltagare i prova-på aktiviteter samt deltagare i integrationsprojekt. Samtliga aktiva idrottsutövare som uttagits att vid arrangemang inom och utom Sverige representera förbundet omfattas också av försäkringen.

Idrottsförsäkringen ger dig ett bra grundskydd, till exempel om du råkar ut för en skada under träning eller match. Från 1 juli 2018 samarbetar Badminton Sweden med försäkringsbolaget Folksam.

Mer information om försäkringen finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vid kontakt med Folksam har Svenska Badmintonförbundet försäkringsnummer: K 64998

Ny råd- och vårdtjänst
Från och med 1 september 2019 ingår Råd och Vård för idrottsskador i din idrottsförsäkring. Det betyder att du alltid ringer 020-44 11 11 eller mejlar till Aleris Råd & Vård om du skadat dig på träning eller match. Fysioterapeuterna på Råd och Vård för idrottsskador hjälper dig med vård, råd och skadeanmälan. Alla samtal och besök är kostnadsfria eftersom de ingår i din idrottsförsäkring.

Så här fungerar Råd och Vård för idrottsskador
När du ringer Råd och vård för Idrottsskador på 020-44 11 11 får du prata med en fysioterapeut som är specialist på idrottsskador. Det går även bra att mejla till Aleris Råd & Vård så blir du uppringd av en fysioterapeut. Skulle du som idrottar bedömas behöva mer än rådgivning ingår upp till två besök hos fysioterapeut och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador samt 1 röntgen. Om du har råkat ut för ett olycksfall hjälper fysioterapeuten dig att dokumentera och anmäla skadan direkt till Folksam.

Skadeförebyggande råd
Råd och Vård för idrottsskador är också bra om du är osäker på en känning eller vill veta hur man kan träna för att undvika framtida skador.

Fysioterapeuterna ger dig tips om:

  • Balans- och styrkeövningar som stärker utsatta muskler och leder
  • Uppvärmnings- och stretchövningar som minskar risken för idrottsskador
  • Hur du själv kan behandla en skada så att du snabbt kommer tillbaka igen

Läs mer om Råd och Vård för idrottsskador här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ledare och andra funktionärer omfattas av RF:s Föreningsförsäkring Bas som du kan läsa mer om här Länk till annan webbplats..

Aktiva som inte tävlar?
Observera att aktiva som är äldre än 15 år och saknar tävlingslicens ej omfattas av någon försäkring utan det är upp till varje enskild förening att försäkra dessa. Vår rekomendation är att teckna en licensförsäkring trots att man inte tävlar som omfattar resa till och från tävling och träning samt under tävling och träning.

Publicerad: 2022-12-31

Senast uppdaterad: 2024-05-07

Sponsorer