Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Seriekval

I helgen avgörs kvalet till nästa säsongs seriespel. Den 20 april spelas fem kval runt om i landet.

Seriekval
Den 20 april 2024 kommer samtliga seriekval att avgöras. Kvalen spelas som poolspel där alla lag möter varandra. Vinnaren av kvalet flyttas upp till den högre divisionen medan de övriga lagen spelar i den lägre divisionen nästa säsong.
Upplägget för respektive kval följer upplägget för den högre serien, dvs kval till Victor Badmintonligan spelas med Victor Badmintonligans regler, kval till division 1 med reglerna för division 1 osv.
För att få delta i seriekvalet gäller samma regler som under seriespelet dvs omgångsprincipen och att spelaren inte får representera ett lägre lag i serien om spelaren deltagit i mer än 50% av det högre lagets möjliga seriesammandrag.

Spelprogram för kvalet till Victor Badmintonligan

Schema för seriekval till division 1 och 2 Pdf, 194.7 kB.

Kvalspel till Victor Badmintonligan
I kvalet till Victor Badmintonligan möter vinnarna i division 1 det lag som kom på 8:e plats i Victor Badmintonligan.

Kval till Victor Badmintonligan, 20 april 2024

I kvalet ett vanligt år erbjuds vinnaren en plats i den högre serien, men då Victor Badmintonligan utökas med ett lag den kommande säsongen kommer såväl vinnaren som 2:an att erbjudas plats det här året. Det lag som kommer på tredje plats spelar kvar i division 1.

Kvalspel till division 1
I kvalspelet till division 1 möts tre lag i varje kval där alla möter alla. Det innebär två matcher per lag och totalt tre matchomgångar under en dag. Vinnaren spelar div 1 följande säsong och övriga två lag spelar div 2.
De sist placerade lagen i sina respektive Division 1 serier kommer att möta seriesegrarna i Division 2 enligt nedan:

  • I kval till Div 1 Norra möts: Bergsåker, Sollentuna och Komet. Här kan ni följa reultaten via Scoreboardlive Länk till annan webbplats..
  • Inget kval till Div 1 Mellan: De båda behöriga lagen Team Älvsborg och Västerås erbjuds plats i div 1.
  • I kval till Div 1 Syd möts: Carlskrona, Malmö och Helsingborg.

Kvalspel till division 2
I kval till division 2 möts tre lag i varje kval där alla möter alla. Det innebär två matcher per lag och totalt tre matchomgångar under en dag.
Vinnarna och den bästa 2:an i division 3 lottas mot de lagen som placerats sig sist i division 2.

Även detta kval delas upp utifrån region enligt nedan:

Kval till division 2, 20 april 2024

  • I kval till Div 2 Norra A möts: Sundbyberg och Kista (Lidingö valde att avstå kval.)
  • I kval till Div 2 Norra B möts: Norrköping, Bromma och Sollentuna
  • Inget kval till övriga Div 2 serier då lagen antingen erbjudits plats i den högre serien eller valt att avstå kvalspel

Kvalspel till division 3
Eventuella uppflyttningar till division 3 hanteras av Svenska Badmintonförbundet. Inget kvalspel kommer att ske till Division 3.

Övrigt
De lag som inte vill kvala har haft möjlighet att avstå kvalspel. Lag som avstår sin kvalplats mister sin chans att spela i den högre divisionen den kommande säsongen om ett kval äger rum.
Vinnare av ett kval måste delta i den högre serien efterföljande säsong.

Föreningar med flera serielag tillåts kvala även om man redan har ett lag i den högre serien. Vid eventuell vinst och därmed uppflyttning till den högre serien kommer man att placeras i en annan serie än den som det tidigare laget återfinns i, undantaget division 1 där endast ett lag erbjuds plats.
Om lag avstår sin kvalplats går frågan vidare till det lag som placerat sig tvåa i serien. Endast lag med placering ett eller två i den aktuella serien kan tillfrågas om kvalspel.

Publicerad: 2024-04-19

Senast uppdaterad: 2024-04-19

Sponsorer