Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Dubbla karriärer

Dubbla karriärer, att kombinera universitetsstudier med din
badmintonsatsning, skapar bästa möjliga förutsättningar för ett liv efter din idrottskarriär.

Dubbla karriärer är en del av Riksidrottsförbundets satsning på riksidrottsuniversitet och elitidrottsvänliga lärosäten. Det innebär att så långt som möjligt erbjuda individuellt anpassad studiegång för dig som vill satsa på dubbla karriärer, i form av:

  • individuell studieplan
  • tentamen vid annan tidpunkt
  • se över tentamen på annan ort
  • kontaktperson som du kan vända dig till kring frågor om din idrott och studier.

Läs mer på RF:s hemsida här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Nationella riktlinjer för elitidrottares dubbla karriärer (pdf Pdf, 1.4 MB.).

Ansökan till RIU och EVL

För dig som vill bli student på ett RIU eller EVL finns ett särskilt framtaget ansökningsformulär (pdf)Pdf, 360 kB. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det fylls i och skickas in till ditt SF. När du fått tillbaka ett påskrivet intyg från SF tar du med detta till det aktuella lärosätet. För dig som är internationell student finns ett formulär på engelska, International specialised sport federation certificate (pdf)Pdf, 321 kB. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är upp till varje enskilt lärosäte att besluta om de godkänner internationella studenter

Rådgivning

Vill du som landslagsidrottare få stöd och hjälp med karriärövergångar, karriärvägledning eller karriäravslut kopplat till utbildning är du välkommen att boka ett karriärstödssamtal. Kontakta Kent Lindahl, kent.lindahl@rfsisu.se.

Svenska Spels och RF:s Elitidrottsstipendium

RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium ska möjliggöra för aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Stipendiet är på 50 000 kronor per stipendiat och delas ut en gång per termin (25 000 kronor per termin) till cirka 50 aktiva. Stipendiet delas ut på Idrottsgalan och stipendiaterna får möjlighet att komma till Bosön på läger. Här kan du läsa mer om Elitidrottsstipendium Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2022-12-29

Senast uppdaterad: 2022-12-29

Sponsorer