Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Uttagning Riksläger i juni

16-20 juni kommer Rikslägren genomgöras i Enskede för U15-17 och på Badminton Sweden Elitcenter för U19.

Uttagna spelare Pdf, 148.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Ny struktur för Rikslägren

Inför det kommande verksamhetsåret som för oss börjar med Rikslägren i juni så har vi en ny struktur. Denna innebär i korthet att U15/U17 körs tillsammans under årets alla tre riksläger. Dessa försöker vi planera så att ett går i Stockholmsregionen, ett i Göteborgsregionen och ett i norr/söder vartannat år. Vi ligger just nu lite ”fel” på det men kommer hitta rytmen från och med januari nästa år.

U19 kommer ha färre uttagna spelare än tidigare och dessa integreras i princip helt i BSE:s dagliga träning i Uppsala tillsammans med elittruppen.

Någon spelare som av sportslig ledning bedöms få betydligt bättre träning i Uppsala utan att det påverkar den ursprungliga åldersklassen för mycket kan få vara med U19/Elittrupp istället för U15/U17. Vi kommer vara restriktiva med dessa undantag och det kommer röra ytterst få spelare, ibland ingen.

Läs gärna mer om Elit och Landslags verksamhet på hemsidan:

Elit | Svenska Badmintonförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Riksläger, OBS-trupp och inbjudningar 2024/2025 Pdf, 159 kB, öppnas i nytt fönster.

Konstellationer i dubbel och mixed

Förbundet diskuterar och rekommenderar partners till spelare som är uttagna i Observationstruppen. Detta i samarbete med spelare och deras huvudtränare. Spelaren har alltid sista ordet. Spelare som inte är med i Observationstrupp styr själva upp sina partnerskap tillsammans med sina huvudtränare.

Förbundet rekommenderar nya konstellationer främst i Maj varje år om inget uppkommer längs vägen. Generellt rekommenderar vi partners i samma träningsmiljö eller samarbetandes miljöer för samträning. Finns såklart undantag.

Uttagning av spelare födda 2011

Spelare som blir förstaårs U15 till hösten är uttagningsbara till detta Riksläger i juni. Vi som ingår i gruppen som gör uttagningen önskar avvakta med uttagning av denna åldersgrupp till onsdagen efter Svenska Cupen, alltså den 22 maj. Vi bedömer att vi har chans att se dessa spelare under kommande 3 stora tävlingsveckor, och kan då förhoppningsvis göra en säkrare uttagning. Observera att resultaten bara är en relativt liten del i en uttagning för så unga spelare. Läs gärna mer om uttagningskriterierna på hemsidan, Elitprogrammet. Pdf, 735.2 kB, öppnas i nytt fönster.

 

Publicerad: 2024-04-26

Senast uppdaterad: 2024-04-30

Sponsorer