Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Aktivitetskalender och utvecklingsarbete

Aktivitetskalender vår och sommar 2024 Pdf, 162.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Aktivitetskalender höst 2024 Pdf, 160.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Utvecklingsarbete 2023/2024

GROW

Syfte med GROW är en förbättrad spelarutveckling under högstadiet samt att tränare utvecklas tillsammans i det arbetet. Spelaren och dess huvudtränare på hemmaplan kopplas ihop med en Förbundstränare. Detta mini-team jobbar gemensamt kring spelarens utvecklingsområden, hemmamiljö, träningsvecka mm. för att om möjligt boosta spelarens utvecklingskurva. Projektet löper säsongsvis som spelaren går i högstadiet och fokuserar på en långsiktighet i spelarutvecklingen. Uttagna spelare till Rikslägren hade möjlighet att anmäla sig tillsammans med sin huvudtränare till GROW.

Analysarbete

Sportlig ledning önskade inför säsongen att utveckla det datadrivna arbetet. Vi har tre plattformar som vi arbetar med och sammanlänkar på diverse sätt. CoachOpt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som är framtaget av Albin Hjelm (Centertränare på BSE), är en app för registrering av välmående och träning- och tävlingsplanering. CoachOpt ersätter den tidigare IUP-mallen (individuell utvecklingsplan). För match- och träningsanalys använder vi Clutch Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som är ett AI-drivet analysverktyg samt Dartfish Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är ett mer manuellt analysverktyg. Alla tre plattformar skapar bra möjligheter för spelar- och verksamhetsutveckling.

Badminton Q

Förbundet önskar att utveckla och fler kvinnliga ledare samt att få fler tjejer/kvinnor att stanna inom badminton. Vårt arbete inom detta inspireras av RF:s och SOK:s jobb för kvinnliga ledare. Vi startar upp Badminton Q via två spår, ett för mer etablerade ledare och ett för tjejer/kvinnor som är en del av badmintonsporten. Planen består i en fysisk träff 14-15 juni i Göteborg samt digitala träffar innan och efter. Innehåll efter deltagarnas önskemål samt sociala aktiviteter, gästföreläsningar, ledarskap samt spelarutveckling.

Sponsorer