Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Uttagning till lag-EM kval – här är trupperna

Amanda Högström och den sportsliga ledningen har tagit ut spelarna som ska representera Sverige i kvalen till Lag-EM i december, detta år med separata trupper, där dam och herr spelar på olika håll, i Spanien och England.

”Vi ser fram emot lagtävlingarna i december, säger Amanda, det är en speciell tävling då det sällan är tjejer och killar uppdelade. Damerna kommer att spela i Madrid. I Sveriges grupp är Spanien det seedade laget, sedan har vi även Italien och Luxemburg. Spanien är favoriter med toppspelaren Carolina Marin i spetsen. Italien är inte dåliga dom heller, dom har kommit mer sista året och har ett jämnt lag.”

”Herrarna spelar i Milton Keynes (England). Seedade i gruppen är England som framförallt är starka på dubbelsidan. Andra lag i gruppen är Schweiz och Island. För att svenska herrarna ska gå vidare till finalerna i vår räcker det inte med att vinna gruppen. Vinner Sverige gruppen får man möta vinnaren från gruppen där Skottland Ukraina, Israel och Grönland gör upp om segern. Det kommer bli en tuff utmaningen att ta sig vidare. Schweiz har tre jämna singlar. England ses som favoriter med en stark dubbelsida och några intressanta singlar som kommer vara utmanande.Vi tror på oss själva och ser fram emot utmaningen.”

Följande trupp ska representera Sverige i Lag-EM för damer. Kvalspelet spelas 6–8 december i Madrid, Spanien.
Khushi Harakamani, Påvelund
Cecilia Wang, Fyrisfjädern
Malena Norrman, Malmö BK
Moa Sjöö Gozzi, Fyrisfjädern
Tilda Sjöö, Fyrisfjädern
Jessica Silvennionen, Kista
Elin Ryberg, Västra Frölunda
Ronak Olyaee, Spårvägen
Mirjam Lindgärde, Askim

Herrtruppen ser ut så här. Kvalspelet spelas 7–10 december i Milton Keynes, England.
Filip Karlborg, Spårvägen
Gustav Björkler, Västra Frölunda
Joel Hansson, Västra Frölunda
Ludwig Axelsson, Täby
Jakob Ekman, Västra Frölunda
Romeo Makboul, Spårvägen
Johan Azelius, Fyrisfjädern
Oscar Reuterhäll, Fyrisfjädern

Publicerad: 2023-10-25

Senast uppdaterad: 2023-10-25

Sponsorer