Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Lottning till Lag-EM

I december spelas kvalet till Lag-EM för dam- respektive herrlag.
Ass. FK Henri Hurskainen ser Spanien som knappa favoriter i damernas grupp och England i herrarnas grupp.
"Det är många jämna delmatcher som kommer avgöras på vilka spelare som hanterar situationen i nuet på bästa sätt".

Moa Sjöö Gozzi säger så här om damernas lottning: "Jag tycker det är en spännande, intressant och ganska tuff lottning där Spanien är favoriter i gruppen med framför allt två mycket starka damsinglar och en bra damdubbel. Italien har också en också en bra, ung damtrupp där det nog kan bli flera jämna matcher. Luxemburg har också en ung trupp men på papperet känns de som det sämsta laget i gruppen. Det kommer helt klart krävas topprestationer för att avancera från gruppen men en spännande utmaning!"

Gustav Björkler om herrarnas lottning: "Att spela lag EM med herrlaget är något av det roligaste som finns tror jag. Ska bli otroligt kul att se vad vi kan göra. Troligtvis kommer det att vara ett väldigt ungt lag som åker och representerar Sverige. Vilket såklart är tufft. Men det gör också att vi åker dit utan någon större press. I gruppen tycker jag vi ska komma som sämst tvåa. England är såklart en stark nation som kommer vara tuff att slå. Men om man jämför med de andra seedade lagen så kanske de är det sämsta laget. Så lottningen är inget att klaga på. Möjlighet finns absolut att vinna gruppen även om England är favoriter."

Toppseedade i varje grupp (England och Spanien) får frågan om att arrangera dom olika sammandragen.

Publicerad: 2023-08-02

Senast uppdaterad: 2023-08-03

Sponsorer