Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Clara avslutar sin internationella satsning

Clara Nistad meddelar idag att det bara blir spel nationellt framöver med hemmaklubben Täby. Hon avbryter därmed sin internationella satsning.

Clara har varit en stjärna inom svensk badminton i ett stort antal år, med bland annat 21 SM-guld och ett antal framgångar ute i Europa och världen. Men från och med 2023 väntar nya utmaningar.
– Det var tufft när Johanna Magnusson, min tidigare dubbelpartner, valde att sluta. Vi hade ett mål att nå OS tillsammans 2024, och vi hade även spelat i ett och ett halvt år där vi jobbat upp vår ranking. Vi såg i alla fall möjligheten att ta oss till OS och det var en drivkraft. Men det blev tufft i omstarten efter att hon slutade, och jag orkar inte riktigt börja om efter att ha varit topp 30 i världen ett par gånger, det tar för lång tid att spela ihop sig med någon ny, och den tiden har jag inte. Badminton har varit en så stor del av mitt liv, så det är klart att det är en stor förändring, säger Clara som i slutet av januari kommer att påbörja en civil karriär som projektledare på gatuprojektsektionen i Huddinge kommun.

– Jag har trivts otroligt bra på Eurocenter i Uppsala, jag kommer att sakna människorna där och vill tacka nuvarande landslagsledningen för allt stöd, Amanda, Henri och PH, och spelarna i landslaget förstås. Jag vill även tacka Täby Badmintonförening, min tidigare danska klubb Vendsyssel, Forza och min familj.

Clara fortsätter dock spela hemma i Sverige.
– Det blir spel i varje fall den här säsongen ut, så långt är bestämt, sen får vi se, men jag fortsätter gärna längre, och det verkar som om de vill ha mig kvar. Efter nyår kommer jag bland annat att köra på med matcherna i Victor Badmintonligan och SM i Malmö i början av februari.

Stort tack för allt du gjort och gör för svensk badminton, Clara!

Publicerad: 2022-12-20

Senast uppdaterad: 2023-07-25

Sponsorer