Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Uttagning till lag-EM

Kval till lag-EM spelas i Glasgow 15-18 december. Sverige har Portugal och Irland i sin pool, och poolvinnaren möter vinnaren av Skottland, Luxemburg och Tjeckien. Kvalets vinnare kvalificerar sig till slutspelet i Frankrike 14-18 februari.

Förbundskapten Amanda Högströms tankar:

Beroende på pandemin var det länge sedan som ett lagmästerskap genomfördes, så vi ser framemot resan till Glasgow extra mycket. Bedömer att vi har en god möjlighet att i första läget nå final i kvalspelet. Skottland får räknas som favorit på pappret men flera lag, däribland vi, har siktet inställt mot finalspelet i Frankrike. Vi har tagit ut en trupp som består av både rutin och några som gör sitt första mästerskap.

Uttagna spelare i slupmässig ordning.


Kvinnor


Män


Clara Nistad, Täby BMF

Joel Hansson, Västra Frölunda BMK


Tilda Sjöö, Fyrisfjädern BMK


Melker Zickerman Bexell, Fyrisfjädern BMK


Moa Sjöö, Fyrisfjädern BMK


Felix Burestedt, Halmstad BMK


Edith Urell, Fyrisfjädern BMK


Johan Azelius, Fyrisfjädern BMK


Rebecca Kuhl, Täby BMF (tyvärr skadad)


Ludwig Axelsson, Täby BMF


Jessica Silvennoinen, Täby BMF


Cecilia Wang, Fyrisfjädern BMK

Publicerad: 2022-10-26

Senast uppdaterad: 2022-12-28

Sponsorer