Gå till innehåll
Dalarna
Dalarna

Regler

Badmintonregler i korthet...

I badminton är det poäng på varje boll och den spelare som först får 21 poäng har vunnit ett set.

För att vinna en match ska man vinna två set. Vinner båda spelarna ett varsitt set spelas ett tredje och avgörande set.

I Dala Cupen spelas dock matcherna utan förlängning. Detta innebär att om det står 20-20 i ett set, så vinner den spelare som först når 21 poäng.

I vilken division får man börja i?

Som helt ny spelare i Dala Cupen är det svårt för oss att veta i vilken division man hör hemma. Vi tar därför hjälp av spelarens tränare, föräldrar eller kompisar för att få en uppfattning om hur pass duktig han/hon är. Visar det sig sedan att spelaren hamnat i en för svår eller för lätt division flyttar vi honom/henne till en mer passande division.

Upp-/nedflyttning mellan divisionerna...

Har man vunnit alla sina matcher i sin division under ett sammandrag flyttar man upp en division inför nästa Dala Cup-omgång. Motståndet blir lite tuffare och man får möta nya motspelare.

Har man inte vunnit någon match i sin division under ett sammandrag flyttas man ner en division inför nästa Dala Cup-omgång. Motståndet blir något lättare och man får möta nya motspelare.

Tack vare detta system så sker en ständig rotation på spelare och man får spela mot många olika motståndare under en säsong.

Vid stort antal deltagare...

Förbundet förbehåller sig rätten att vid ett stort antal deltagare, korta ner antal poäng per set för att tävlingen ska kunna arrangeras under en och samma dag. Är antalet deltagare (efter upprop) cirka 70 stycken, är det lämpligt att endast spela om 15 poäng per set (utan förlängning).

Publicerad: 2022-12-07

Senast uppdaterad: 2022-12-07

Sponsorer

Postadress

Dalarnas Badmintonförbund
Stefan Birgersson, Smedjev. 2
774 67 Horndal

Kontakta oss

Mobil: 0705 226 215
E-post: beson@spray.se