Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Lag-SM Ungdom: ”Aldrig haft så många lag tidigare”

Nu i dagarna två, 13-14 april, med Spårvägen som arrangör, väntar en stor, härlig badmintonhelg när talanger på rad visar upp sig i Enskede Rackethall.

”Tävlingen är rekordstor, vi har aldrig haft så här många lag-, och deltagare på ett lag-SM för ungdom säger Thomas Csiffary, Spårvägen. Hela 41 lag från 16 olika klubbar, från Malmö i syd till Umeå i norr, och totalt 280 spelare är anmälda. Det är även första gången det arrangeras klass för äldre än U17 där vi i år har en ihopslagen U19/U22-klass. Extra kul är att tävlingen har hög status och en stor del av förbundets elittruppsspelare som är U22 är med och deltar, som Fiona Hallberg, Mirjam Lindgärde, Khushi Harakamani, Ludwig Axelsson, Filip Karlborg, Gustav Björkler och vår egen jättetalang Romeo Makboul.”

Ett stort evenemang, och en stor apparat runt i kring?
”Ja, arrangörsmässigt är det en utmaning då tävlingen blev så mycket större än vi förväntat oss. Vi kommer att engagera lite drygt 100 frivilliga volontärer under helgen och det är vissa nyckelpersoner som får jobba rätt hårt för att få ihop allt. På det sportsliga planet, för oss i Spårvägen, har vi valt att anmäla hela tre lag i varje åldersklass, totalt nio lag, för att ge så många som möjligt av våra spelare chansen att få uppleva tävlingen på hemmaplan som spelare.”

Fakta
U15,16 lag anmälda.

U17, 13 lag anmälda
U19/U22,12 lag anmälda

Matcherna spelas 8.30-21 under lördagen, och 9-16 på söndag.
Matcherna följs antingen live i Enskede Rackethall, eller via Scoreboard Live via dessa länkar:

U15:
https://www.scoreboardlive.se/tournament/group/15 Länk till annan webbplats.

U17:
https://www.scoreboardlive.se/tournament/group/16 Länk till annan webbplats.

U19/U22:
https://www.scoreboardlive.se/tournament/group/17 Länk till annan webbplats.


Publicerad: 2024-04-12

Senast uppdaterad: 2024-04-12

Sponsorer