Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Badminton Q – haka på tåget, en utvecklande resa startar i vår

Med inspiration från SOK:s Projekt Q där kvinnliga tränare sattes i fokus startar Svenska Badmintonförbundet nu ett projekt som går under namnet ”Badminton Q”.

Projektet är indelat så här:
1. För de mer etablerade tränarna där rollen som kvinnlig tränare sätts i fokus med diskussioner, föreläsningar och praktisk tränarutbildning. Ambitionen är att arbeta med individuella utvecklingsplaner löpande under säsongen.
2. För tjejer/kvinnor från gymnasieåldern och uppåt. Här ventileras det mer i diskussioner kring att vara tjej/kvinna i badminton och hur vi gemensamt kan skapa bra plattformar att utvecklas.
Badminton Q löper, som ett första steg, under säsong 2024–2025 med fysisk träff i Uppsala som start i juni 2024 och avslutning i juni 2025. Mellan dom fysiska träffarna träffas vi digitalt vid två tillfällen.
Intresserad? Vill du veta mer?

Save the dates
27 mars: Sista dag för att lämna in feedback om önskat innehåll via denna länk: https://response.questback.com/svenskabadmintonfrbundet/n3zieisaf Länk till annan webbplats.o
Ej bindande att vara med på framtida träffar (digitala eller fysiska).

17 april: Vi träffas digitalt och samtalar om upplägget och dom önskemål som kommit in från er. Öppen inbjudan till träffen, ej bindande att därefter delta på fysiska träffar etc.
Grupp 1 (se ovan) kl. 18-19, grupp 2 kl. 19.30-20.30

14–15 juni (lunch till lunch) i Uppsala: Föreläsningar, gruppdiskussioner, träning och sociala aktiviteter. Vissa aktiviteter är uppdelade och andra gemensamma.
Ekonomi: Förbundet står för lunch, middag, mellis/fika, föreläsare och lokaler.
Det kommer även att finnas möjlighet att söka bidrag för resa och logi via era respektive föreningar.

Vänligen kontakta PH Croona vid frågor och funderingar. Per-Henrik.Croona@badminton.nu, 070-785 18 07.

Emelie Fabekke har varit med i SOK:s satsning och säger så här om den fina möjligheten som nu kommer på en bredare front inom svensk badminton.
”Jag, Amanda Högström och Johanna Karlsson har varit med på en väldigt utvecklande resa med SOK:s projekt Q där vi fick lära känna och utvecklas tillsammans med många andra duktiga kvinnliga tränare på lite olika positioner inom andra förbund. Såklart hade vi många bra föreläsningar och utbildningar tillsammans, men en av sakerna som gav otroligt mycket var att vara i samma sammanhang och diskutera olika situationer/case med gänget och förstå att många av sakerna som vi upplever som utmanande upplever även andra i deras respektive idrotter med sina respektive aktiva/tränare. Vi har pratat mycket kring våra situationer och kring hur vi ska skapa förutsättningar för att vilja hålla på med det här länge. Väldigt givande.

Jag hoppas att vi inom badmintonen kan skapa ett gemensamt sammanhang där de kvinnor/tjejer som är med kan utvecklas tillsammans med hjälp av varandra och självklart andra. Vad kan vi tillsammans skruva på och skapa för att det ska bli enklare att vara kvinnlig tränare på olika nivåer och över tid.”

Här läser du mer om SOK:s Projekt Q:
https://sok.se/arkiv-for-artiklar/2023-12-14-forsta-omgangen[1]kvinnliga-tranare-examineras.html Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-02-16

Senast uppdaterad: 2024-02-16

Sponsorer