Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Ett SM med guldglans

Victor SM i Göteborg är avslutat, ett evenemang som blev en sportslig och publikmässig fullträff. Badminton Sweden vill rikta ett stort tack till alla inblandade, med Göteborgs Badminförbund i spetsen.

”Med en välorganiserad tävlingsledning, domar- och refereestab och en kraftfull streamingutrustning kunde själva tävlingen genomföras utan tidsöverdrag och med utmärkta spelförhållanden för våra tävlande, säger Roger Johansson, ordförande i Göteborgs Badmintonförbund. Alla spelare har från totalt 37 föreningar har varit nöjda, vilket var vårt huvudmål att de skulle vara.”

"Göteborgs badmintonförbund blev tilldelade möjligheten att arrangera SM 2024 för första gången i Göteborg sedan 1987 och 1995. Vi gjorde tillsammans med Gotelitklubbarna Askim, Frölunda och GBK en ansökan om att få arrangera SM, efter att en alldeles ny hall med internationella mått byggts i Kvibergområdet i norra Göteborg där vi kunde få boka in fyra dagar för att arrangera ett SM och där boende i sport- och konferensanläggningen redan fanns.”

”Ett ovanligt och fantastiskt bidrag till denna badmintonfest var de 1950 tingade biljetter med föräldrar och ungdomar och inte minst roligt en stor skara äldre badmintonspelare, som kom för att se en yngre generation av spelare och ett nya tidens arrangemang. Som mest hade vi under finaldagen 7-800 åskådare samtidigt på plats. Det var en mycket glädjande uppslutning vilket vi som arrangörer vill rikta som en stor och tacksam uppskattning till er alla.”

”En kategori som förtjänar ett alldeles särskilt stort tack och utan vilkas insatser det inte hade kunnat bli ett SM arrangemang är alla som kommer från förbund och klubbar och som ideellt ställt upp att göra det tunga och ganska svåra jobbet att först bygga upp badmintonbanorna i hallen och sedan genomföra tävlingarna och ta hand om åskådarna, ordna förtäring av olika slag och sist men inte minst plocka isär banorna och ta hand om allt som ska återanvändas i nya arrangemang.”

”Ett stort, stort tack till er alla!”

Besök gärna vår Facebooksida Länk till annan webbplats. för att ta del av bilder och reportage från turneringen.

Publicerad: 2024-02-07

Senast uppdaterad: 2024-02-08

Sponsorer