Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Finaldag med nerv avslutades med svensk seger: ”Så underbar känsla”

En spanjor och en indiska vann i singelkategorierna efter tuffa, tajta tresetare.
I herrdubbel och mixed blev det danska segrar.
Det stora jublet utbröt i turneringens sista match när hemmasystrarna Tilda Sjöö och Moa Sjö Gozzi vann damdubbeln efter dramatik.

Avslutningen av Victor Swedish Open i Uppsala blev en rafflande tillställning.
För Tilda Sjöö och Moa Sjöö Gozzi såg första set ut att vara förlorat när Amalie Cecilie Kudsk och Signe Schultz från Danmark skaffade sig tre setbollar. Men på ett imponerande vis vände systrarna till seger 22-20.
I det andra setet tog danskorna ett tidigt kommando men Moa och Tilda hittade vägar tillbaka både en och två gånger och till stort jubel vann de till slut med 21-19.
”Vi är så sjukt nöjda med den här segern, sa Moa. Vi var i underläge flera gånger men hade bara bestämt oss.”
”Och att få spela på hemmaplan, med det tryck som var på läktaren, det var galet”, fyller Tilda i.

I herrdubbeln spelade Filip Karlborg och Mio Molin bra, men räckte inte till mot meriterat danskt motstånd i form av William Kryger och Christian Faust Kjaer. Setsiffrorna skrevs till 14-21, 14-21.
”Mio och Filip har haft en väldigt bra turnering, säger centertränaren Kameldeep Sing. De har mött och besegrat högre rankade spelare och de kommer att bygga självförtroende för framtiden, närmast SM i Göteborg. Skillnaden i dagens match, jämfört med semin, var att de inte lyckades vara lika solida i defensiven, och att de inte fick samma press på motståndarna. Istället hamnade vi i deras press och tappade lite för mycket där.”

”Vi kände redan från start att nivån på motståndet skruvade upp, men vi gjorde verkligen vårt allt och det här betyder mycket för framtiden”, sa Filip efter matchen.
”Den här helgen, ja den var bara så underbar, sa Mio. Jag har fått massor av energi till fortsättningen av säsongen.”

Ett stort tack till alla inblandade som såg till att Victor Swedish Open blev en succé både på och vid sidan av banan.

Resultat under finaldagen i alla kategorier:
https://bwf.tournamentsoftware.com/tournament/8a5694b0-5e47-4935-b2f7-1e149436e0ff/matches/20240121?fbclid=IwAR1_hA_yecEYDaI7PsytlRdujOFq-ePA8nFz8JpIkFhgBbl6Jt7kkhBPSB0 Länk till annan webbplats.

Kram syster! Vi vann Swedish Open

Publicerad: 2024-01-21

Senast uppdaterad: 2024-01-21

Sponsorer