Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Dilan uttagen till Para-VM i Thailand: ”Det ska bli jätteroligt”

Den 16 februari åker Dilan Jakobsson till Pattya i Thailand för att representera Sverige i Para-VM.

”Det kommer att bli en stor upplevelse, och jag ser fram emot att komma dit och tävla, säger Dilan. Det blir spel i både singel och dubbel och jag ska göra allt jag kan för att nå resultat, även om jag har mycket att lära och har en bit kvar till toppen. Att få representera Sverige är en ära och det blir min första resa till Thailand i livet.”

Emelie Fabekke kommenterar uttagningen så här:
”Dilan är dels där för att få en stor para-erfarenhet till i bagaget, dels för att försöka spela sin bästa badminton och se hur långt det räcker. Dilan kommer spela singel och dubbel med sin ukrainske partner som även han var med på rikslägret i Karlskrona. Det var en jättebra vecka för dem att få tillsammans med bra sparring och mycket tid tillsammans. Dilan har just börjat NIU i Trollhättan och då också ökat sin träningsmängd relativt mycket. Han utvecklas fint och det ska bli intressant att följa honom framöver.”

Para-VM startar den 20 februari.

Publicerad: 2024-01-19

Senast uppdaterad: 2024-01-19

Sponsorer