Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Lag-EM kvalet – en summering

Både damerna och herrarna vann två av sina tre matcher. Men förlusterna mot de seedade i respektive grupp, Spanien (i damernas grupp) och England (för herrarna) innebar två andraplatser i grupperna.

”Det var bra att vi vann mot Italien och Luxemburg, men tyvärr kommer vi inte helt upp i nivå mot Spanien i första matchen, säger Amanda Högström, förbundskapten, som var på plats i Madrid där damernas kval spelades. Vi hade lite problem med att hitta längden och det kändes som vi hade svårt att styra duellerna. Det hade vi behövt mot ett starkt Spanien då vi hade varit tvungna att skrälla lite där.

Vi har ett ungt lag och det finns mycket vi tar med oss från det här kvalet. Jag ser framemot att jobba vidare på hemmaplan och förhoppningsvis vara ännu mer konkurrenskraftiga nästa gång.”

Henri Hurskainen, assisterande förbundskapten, sammanfattar herrarnas insats så här.
”Vi har ett ungt lag med många debutanter som kommer ha stor nytta av matcherna vi spelade. Om två år kommer vi stå där igen och sannolikheten att många är med den gången är stor. Två år mer erfarenhet, Två år bättre som spelare, vilket gör det väldigt intressant när vi kommer till den tidpunkten. Jag är positiv efter veckan även om målet var att kvalificera oss till finalerna i februari. Det blev inte så denna gång, England var bättre än oss och visade upp ett stabilare spel över fem delmatcher, de var värdiga vinnare. Vi åker hem och jobbar vidare för att nästa gång vara bättre redo för att kvalificera oss.”

Publicerad: 2023-12-13

Senast uppdaterad: 2023-12-13

Sponsorer