Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

badmintonplay.se – vår nya plattform för sändningar, information och interaktion

Nu lanserar vi plattformen badmintonplay.se som erbjuder en rad fördelar för badmintonentusiaster och klubbar över hela landet.

Framför allt är badmintonplay.se en skräddarsydd plattform som under ett eget varumärke samlar alla sändningar och allt innehåll för svenska badmintonspelare och fans. Samtidigt är det fortsatt Solidsport som ansvarar för tekniken, vilket innebär att badmintonplay.se alltjämt erbjuder högkvalitativ streaming av badmintonmatcher och evenemang på alla nivåer. Det ger möjligheten för alla att följa sina favoritspelare och lag på ett sätt som tidigare inte varit lika tillgängligt. Samtidigt är badmintonplay.se en möjlighet för alla lag och klubbar att nå ut till publik och skapa ökad exponering för sina spelare och klubbar, vilket i sin tur innebär en ökad uppmärksamhet för svensk badminton i stort.

”Solidsport har varit vår mediepartner sen 2018 och det är väldigt roligt med detta utvecklingssteg mot en renodlad badmintonplattform, säger Åsa Strindlund, förbundschef. Jag tror att många kommer att uppskatta att hitta direkt in till badmintonmatcherna via badmintonplay.se, vilket borgar för att fler tittar på mer badminton framöver och det är ju toppen!"

Andreas Westerlind jobbar på Solidsport. Vad säger du om den nya plattformen?
”I basen gör badmintonplay.se det möjligt för alla lag och föreningar att sända sin match eller sitt evenemang, utan någon ekonomisk risk och med möjligheten att från första sändningen skapa en ny intäktskälla till föreningen. Allt som behövs är det som alla redan har i sin ficka, en smartphone helt enkelt. Det är just detta som har möjliggjort att Solidsport idag innehåller över 100 000 sända matcher och idrottsevenemang varje år och hittills genererat över 90 000 000 kr till föreningslivet.

För att lyfta specifika funktioner och tjänster så är det framför allt vår egen Broadcast App jag vill lyfta fram, även om den inte är ny, med det är den som gör det möjligt att producera en professionell sändning grafik med hjälp av endast en smartphone, helt kostnadsfritt, och som senaste åren revolutionerat streaming för sport över hela Europa. Ska vi samtidigt lyfta något nytt så har vi en hel del nyheter på gång inom AI och som bland annat innebär att det är möjligt att med ny teknik automatisera sina produktioner helt och hållet, till ett riktigt konkurrenskraftigt pris.

Ska jag slutligen lyfta något som kanske inte alla inom badminton känner till så har vi senaste åren tillsammans med svensk badminton utvecklat en integration med Scoreboard Live som innebär att varje badmintonmatch i Sverige kan sändas med automatiserad statistik i sändningen.”

Annat värt att förmedla?
”Jag tycker det är viktigt att framhålla att det i slutänden inte är enbart Solidsport som är anledningen till att så mycket fantastisk badminton sänds runt om i landet. Det är förstås alla föreningar som står bakom kameran och sköter tekniken för respektive arena medan vi tillhandahåller en ledande plattform för distribution av innehållet och en anpassad betallösning som gör det möjligt för varje förening att generera intäkter från sina sändningar. Utöver de nämnda fördelarna och funktionerna kan det vara viktigt att framhålla att badmintonplay.se inte bara är en plattform för konsumtion och distribution av innehåll. Det är också en mötesplats för badmintonentusiaster att interagera, engagera sig och vara en del av en växande online-community som delar deras passion. För föreningar kan badmintonplay.se vara en plattform för att öka deras närvaro och nå ut till nya medlemmar och supportrar. Genom att använda plattformen som en central knutpunkt för sändningar, information och interaktion kan klubbar skapa en starkare och mer engagerad fanbase.

Publicerad: 2023-08-31

Senast uppdaterad: 2023-08-31

Sponsorer