Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Nya Elittruppspelare på plats

Inför säsongen 2023/2024 har fyra nya spelare tagit ut till Elittruppen. Kim Linell, Max Svensson, Romina Olyaee och Fiona Hallberg ska känna sig mycket välkomna till Badminton Sweden Elitcenter (BSE) i Uppsala.

Alla fyra har tränat med Elittruppen tidigare och är familjära med träningsmiljön.
"Det känns bra att flyttat och energin och träningarna har varit bra under den första vecka" säger Fiona. Livet utanför träningshallen faller på plats för alla med boende och jobb. Romina har exempelvis fått jobb på hemtjänsten med flexibla tider som möjliggör fulla träningsveckor.

Fiona och Romina fortsätter sitt partnerskap sedan tidigare. Romina kommer att spela med Johan Azelius i mixed och Fiona fortsätter att spela med Oscar Reuterhäll. Max kommer att ha Melker Z Bexell och Ronak Olyaee som sina partners.
"Det är stor möjlighet för mig att utvecklas och få spela med så duktiga partners" säger Max.

Förbundskapten Amanda Högström om dom nya spelarna.
"Det är fyra unga spelare som flyttar och det blir viktigt att anpassa belastning under första tiden på BSE. Alla fyra är mycket målinriktade och har fått en bra start i träningen. Vi ser fram emot en spännande säsong med positiva kliv framåt i utvecklingen".

Publicerad: 2023-07-25

Senast uppdaterad: 2023-08-11

Sponsorer