Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Felix: ”Tack för alla snälla meddelanden”

Det tog det slut, med minsta möjliga marginal, 19-21 i skiljeset i kvartsfinalen av European Games. En speciell match, en speciell vecka, då Felix Burestedt aviserat att det skulle bli hans sista turnering inom ramen för hans internationella satsning.

”Jag är nöjd med tävlingen som helhet, men just nu är det väldigt tråkigt att ha missat en semi. Det är tufft, hade gärna säkrat en medalj. Men så är det och min motståndare var bättre i de avgörande lägena.”

Felix har inte missat alla glada tillrop som kommit på sociala medier i veckan, något som gjort honom smått rörd.”Helst av allt skulle ja vilja tacka alla för snälla meddelanden i badminton-Sverige. Har varit kul att få.”

Henri Hurskainen, ass förbundskapten, säger så här om Felix insats i polska Krakow.
”Det har varit en bra vecka för Felix. Han hamnade i en tuff grupp där vi visste att han behövde prestera på topp om han skulle gå vidare. Det var en tuff start att förlora mot Koljonen även om Felix visade upp bra spel i stora delar av matchen. Att sen gå in och vinna över Antonsen (seedad 2:a) är en riktigt fin prestation. Det är en match som Felix säkert kommer minnas länge. Efter det tog han två stabila vinster mot Lale (Turkiet) och Toti (Italien). Kvartsfinalförlusten igår är tuff att smälta så här tätt inpå, den känns i magen. Den är lite som sport många gånger är när det är dags att spela om medaljer. Matchen svänger fram och tillbaka. Man kan se att båda kämpar med att hitta rätt anspänningsnivå. Det är små marginaler som avgör, man behöver ta chansen när den är där. Felix ska vara stolt över sitt spel denna vecka och hur han hanterat många lägen under matcherna. Det är en mycket fin prestation han avslutar med och kommer säkert vara nöjd med allt han åstadkommit inom badminton med lite distans.”

Vi kan därmed summera European Games där Sverige fick med sig två kvartsfinalplatser i hård konkurrens.

Foto: SOK

Publicerad: 2023-07-02

Senast uppdaterad: 2023-07-02

Sponsorer