Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

U15-turnering på internationell mark

Vårt yngsta landslag, U15, har den gångna helgen skaffat sig internationell erfarenhet, detta under 8 nations i Tyskland.

En av ledarna på plats var Jesper de Waal som summerar turneringen så här.
”Lagspelet inledde med förluster mot Danmark och Tyskland. Vi kom inte riktigt kom upp i vår högstanivå samtidigt som motståndet gjorde det svårt för oss. Känslan mot Tyskland var dock att siffrorna, 8-1, inte riktigt speglade nivåskillnaden. Lagspelets höjdpunkt kom mot Belgien där vi fick en tung inledning med underläge 4-1. En stark lagmoral och starka insatser i dubblarna ledde till vändning och 5-4 i lagmatchen. Mycket glädjande att just dubblarna fick avgöra då detta är något vi jobbat mycket med denna säsong. På fredagen stod Schweiz för motståndet. Tyvärr hade vi inte turen på vår sida och den här gången tappade vi de tighta tresetarna. Förlust 5-4 och en sjätteplats i lagspelet.”

”I det individuella spelet åkte vi på många tuffa lottningar där danska spelare ofta stod för motståndet. Det bästa resultatet kom från Tobias Niemi Ström som tog sig till kvartsfinal i singel, men vi kan även glädja oss åt flera starka prestationer där vi pressade de bästa spelarna i tävlingen. Vi var en bit ifrån där vi vill vara, att utmana om medaljer på dessa mästerskap. Känslan är dock att spelarna kommer hem fullproppade med värdefull erfarenhet som kommer hjälpa dem mycket i deras utveckling.”

En mängd unga talanger gjorde sin internationella debut i Tyskland.

Publicerad: 2023-02-27

Senast uppdaterad: 2023-02-27

Sponsorer