Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet
Rickard

Rickard laddar för VM

VM närmar sig för vår para-stjärna Rickard Nilsson. Den 1-6 november är det dags, platsen är Tokyo, Japan.

”Jag ska spela både mixed och singel i VM. Jag är riktigt taggad, speciellt eftersom jag skadade mig på Irland under en tävling så jag är extra sugen att vara tillbaka och tävla. Jag vred till höger höft på något konstigt vis redan i första matchen, men jag fortsatte spela och lyckades ta mig vidare i singeln efter flera smärtsamma matcher... Det blev värre och värre för varje match som jag spelade, så vi beslutade att det var bäst att lämna WO i kvartsfinalen för att inte förvärra skadan. Det har annars varit en lång träningsperiod som lett fram till detta, så det ska bli skönt att äntligen få tävla igen.”

Rickard är förväntansfull inför vad som komma skall, och jobbar metodiskt vidare.

”Förberedelserna är i full gång men det är fortfarande en knapp månad kvar så vi har fokus på jobbet som ska göras i nuläget och fortsätter att ta en dag i taget. Numera har jag inte längre någon känning alls i höften så det är bara att köra på. Vi åker ner till Tokyo några dagar innan för att anpassa oss till tidsomställningen och för att vi ska kunna träna några pass innan tävlingen drar igång.”


Förhoppningar?

”Mina ambitioner med VM är likadana som vilken annan tävling på touren som helst. Jag ska in och göra mitt bästa, så ser vi hur långt det räcker. Förhoppningsvis räcker det riktigt långt”.

Publicerad: 2022-11-11

Senast uppdaterad: 2022-11-11

Sponsorer