Gå till innehåll
Smålands Badmintonförbund
Smålands Badmintonförbund

Smålandsranking

Smålands kriterier för seedning och laguttagning 2014-2015:

Badminton Swedens ranking är nu helt baserad på tävlingsresultat från tävlingar som använder sig av programvaran Tournament Planner och fungerar med veckovis löpande uppdatering.

Funktionen att endast visa spelare från resp. distrikt kan användas för att se sin placering i förhållande till Smålands övriga spelare.

Rankingkommittén kommer denna säsong att ha som huvuduppgift att tillhandahålla seedning till Smålands-DM i samarbete med arangören samt att ansvara för laguttagning till Smålands distriktslag.

Kommittén består av Per-Åke Johansson Tranås, Simon Erlandsson Fåken och Daniel Toll Växjö.

Kommittén kommer i första hand att jobba efter följande kriterier.

  • Utkast från Badminton Swedens singelranking används som huvudunderlag.
  • DM är en viktig tävling för laguttagning i distriktslaget. Resultat från DM kommer att värderas när det är jämnt mellan spelare på rankingen, eller då spelarna i fråga har tävlat sparsamt.
  • Kommitténs beslut är avgörande vid likvärdiga resultat.

Vår målsättning för uttagning till distriktslaget är att vi ska spela med bästa laget och att vinna så många matcher som möjligt för att visa övriga i svensk badminton vår standard.

För att vara aktuell för spel i distriktslag bör spelaren träna minst 2 gånger/vecka, vara aktivt tävlande samt bedömas vara skadefri vid tävlingstillfället.

Styrelsen 2014-2015

Sponsorer