Gå till innehåll
Victor Swedish Open
Victor Swedish Open

Finsk sisu och dansk dynamit i final

Efter många spännande och underhållande matcher är nu finalisterna i årets Victor Swedish Open klara. Det finns många godbitar att se fram emot under morgondagens finalpass med start klockan 10.

I herrrsingel blir det ett nordiskt möte mellan de två ”gamla” badmintonrävarna, danske Victor Svendsen och Kalle Koljonen från Finland. Dansken med de extremt snabba fötterna är ute efter sin andra titel i Swedish Open, men kommer få det tufft mot Kalle Koljonen som sett stark och fokuserad ut i sina matcher hittills. I semifinalen malde han ned Felix Burestedts baneman, Huang Yu, i en match som bjöd på några riktigt långa och tuffa bollar. Återstår att se vem av våra nordiska landsmän som lyckas prestera bäst imorgon.

I damsingel blir det ett helasiatiskt möte mellan två unga framtidslöften, 20-åriga Lo Sin Yan Happy från Hong Kong möter 18-åriga Hina Akechi från Japan.Lo Sin Yan Happy har hela vägen från kvalet sett överlägsen ut i sina matcher, och visat upp ett fantastiskt fint rörelsemönster och prickfri teknik. Den vänsterhänta Hina Akechi har också övertygat under turneringen, bland annat med en meriterande seger över duktiga danskan Amalie Schultz i kvartsfinalen. Finalen lär bli en riktig godbit.

I damdubbel väntar en match mellan två japanska par som båda visade prov på grym defensiv och smart spel i semifinalerna. Långa dueller lär bli att vänta imorgon och kanske vinner de japanskor som är utrustade med bäst tålamod.

I herrdubbel möts två par från Indonesien. Landet som tycks få fram en aldrig sinande skara av fantastiskt duktiga herrdubbelpar. Vi håller tummarna får att badmintonkämpen Teges Satriaji Cahyo Hutomo hinner ladda om till imorgon. Han var nämligen fullständigt utslagen efter den hårda semifinalen och fick hjälp att ledas ut från banan av sina tränare (se bild).

I mixed ställs Danmark mot Indonesien och det kommer att bli en riktigt sevärd match. Danske Sebastian Bugtrup som spelar ihop med Mai Surrow måste ha tävlingens hårdaste och mest spektakulära smash. Vi får se om den danska dynamiten räcker för att besegra det duktiga indonesiska paret Hidayatullah/Pranata.

Foto: Torbjörn Jansson

Publicerad: 2023-05-13

Senast uppdaterad: 2023-05-13

Sponsorer