Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

SGP-deltävling 4: spänningen stiger

Snart är det dags för den fjärde och sista deltävlingen i Svenskt Grand Prix, SGP, och nu hettar det till ordentligt.
Här avgörs vilka som kvalificerar sig till slutspelet i maj, där endast åtta spelare/par per kategori bjuds in.

Den 10–12 mars spelas den fjärde och sista deltävlingen av vår populära SGP.
Tävlingen spelas i Askims Rackethall och är direkt avgörande för vilka som går till den stora finalen i Umeå 20–21 maj, där prissumman är 60 000 kronor. Anmälan till SGP 4 gör ni här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., senast den 24/2, obs.

Huvudtävlingen består av 16 spelare/par i varje kategori. I herrsingel och mixeddubbel är fyra av dessa platser öppna för kvalspelare. I damsingel, damdubbel och herrdubbel är två av platserna öppna för kvalspelare. Kvalet spelas på fredagen.

SGP-slutspelet - så spelas det
De åtta bästa spelarna i herrsingel och damsingel är kvalificerade att spela slutspelet i SGP.
Om någon spelare av de åtta främsta är förhindrad att ställa upp kallas spelare nr 9 osv tills det finns åtta deltagare i slutspelet.
De likaledes åtta bästa paren i herrdubbel, damdubbel och mixeddubbel är kvalificerade att spela slutspelet i SGP, och även här gäller att om något par av de åtta främsta är förhindrat att deltaga kallas nästa osv.

I dubbel- och mixedkategorierna gäller parets resultat i deltävlingarna och inte den individuella prestationen. För spelare som har spelat med flera partners i de fyra deltävlingarna innebär det att endast det bästa resultatet kommer att räknas.

Här hittar ni den aktuella ställningen Pdf, 1.9 MB. (2023-02-23) efter de tre första deltävlingarna, där de bästa resultaten i singel, dubbel och mixed kategorierna finns listade.

Slutspelet spelas i poolform där respektive poolvinnare spelar final och respektive pooltvåa spelar match om tredje pris. Totala prissumman landar alltså på hela 60 000 kronor.

Publicerad: 2023-02-22

Senast uppdaterad: 2023-02-23

Sponsorer