Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Nyheter i division 1-4

Inför säsongen 2022/2023 föreslås några förändringar av seriespelet.

Inför säsongen 2022/2023 föreslås en förändring av antalet serier i division 1-4. Den preliminära seriepyramiden Länk till annan webbplats. har planerats utifrån resultaten denna säsong. Då lag kan tillkomma och försvinna inför säsongen 2022/2023 och kvalspel till Victor Badmintonligan ännu inte har spelats är detta bara en preliminär seriepyramid som ger en indikation om hur fördelningen kan se ut.

I samtliga divisioner har serierna fyllts upp för i möjligaste mån undvika serier med 5-6 lag. Nytillkomna lag placeras i första hand i division 4 och får spela sig upp till högre divisioner.

Kvalspel

Seriespelet kommer även den kommande säsongen att spelas under 6 seriehelger. Nytt för i år är att seriehelgen i november kommer att spelas som en dubbelhelg med spel både lördag och söndag. Anledningen till detta är att den avslutande seriespelshelgen kommer att vara en kvalhelg där lagen spelar om att stanna kvar eller flyttas upp/ner från sin nuvarande serie.

Seriepyramidens upplägg

Division 1

Spelas precis som tidigare med tre serier; norra, mellan och syd. Deltagandet i division 1 är begränsat till ett lag per förening.

Division 2

Antalet serier i division 2 minskar från sju till sex. Det medför att det kommer att finnas två serier per region och att Division 2 norra C tas bort.

Division 3

I division 3 utökas antalet serier till nio, vilket medför att det kommer att finnas tre serier per region. Lag fylls på såväl från division två som från division 4.

Synpunkter

Vi vill nu gärna ha in era synpunkter på det lagda förslaget. Har ni som lag till exempel ett önskemål om att fortsätta att spela division 4 är det bra om detta meddelas redan nu. Era synpunkter behöver vi få in senast den 15 maj.

Skribent: Mia Thorsélius

Sponsorer