Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet
En bild

Antidoping

Sveriges Nationella Antidopingorganisation

Riksidrottsförbundet är Sveriges Nationella Antidopingorganisation, som har till syfte att försvara idrottares självklara rätt att delta i en idrott fri från doping. Det operativa arbetet sker under benämningen Svensk Antidoping. De svenska dopingreglerna och antidopingarbetet styrs av de globala reglerna i Världsantidopingkoden.

Alla som är medlemmar i en idrottsförening omfattas av Riksidrottsförbundets stadgar och antidopingreglemente. Varje enskild idrottare är själv ansvarig att känna till och följa dopingreglerna som finns samlade på denna sida. Mer om oss Länk till annan webbplats.

Den 1 januari 2021 börjar den nya världsantidopingkoden att gälla. För att klara den nya kodens krav och skapa största möjliga oberoende för antidopingverksamheten bildar Riksidrottsförbundet en stiftelse, Antidopingstiftelsen.

Tipsfunktion för misstänkt doping

Hjälp till att bekämpa doping och bidra till en ren idrott. All information om möjliga förseelser mot idrottens dopingregler är viktiga för oss. Information om idrottsutövare, tränare, läkare eller andra personer med koppling till idrotten är av intresse.

Tipsa här Länk till annan webbplats.

Dopinglistan & Läkemedelssök

Som idrottsutövare är du alltid ansvarig för att en förbjuden substans inte kommer in i din kropp. Du har också ansvar att känna till dopingreglerna.

Här Länk till annan webbplats. kan du läsa mer om

Länkar:

Svensk antidoping Länk till annan webbplats.

BWF Anti-doping Länk till annan webbplats.

BWF

Sponsorer