Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Succé för Norrmans i Lithuanian International

Malena Norrman har stått på internationella prispallar tidigare, men för brorsan Martin var det första gången.Vilken helg det blev i Litauen när de överraskande tog en andra plats.

”Det var en turnering som jag på förhand tänkte att skulle bli ganska svår”, säger en glad Malena, som lägger till att det på förhand fanns chanser till framskjutna placeringar, men att det skulle krävas ett väldigt bra spel.

I dubbel ställde hon upp tillsammans med Rebecca Kuhl och i mixed tillsammans med bror Martin.
”Vi lyckades få med en bronsmedalj i DD och en silvermedalj i XD så det var ju superkul! Jag och Martin har spelat tillsammans i ligan när vi båda bodde i Umeå för ett par år sen, men Martin har haft problem med skador i knät som har satt stopp för honom och hans badmintonkarriär. Han började komma igång med träningen vid jul ungefär efter ett långt uppehåll så han har inte haft en superlång träningsperiod. Att vi lyckades få med en silvermedalj betydde väldigt mycket för oss båda två och att vi fick göra det tillsammans var häftigt.
En final internationellt tycker jag är stort på alla nivåer och framförallt med tanke på att det var Martins första internationella tävling utomlands! Summan av kardemumman så betydde denna tävlingen väldigt mycket för mig och är en upplevelse både jag och Martin tar med oss framåt.”

Vad säger du om säsongen i stort?
”Det har varit lite upp och ner, men här i slutet så har jag ju lyckats få tre pallplatser så det är jag nöjd med. Tittar jag tillbaka har jag haft några bra matcher under säsongen, men det känns som att här i slutet är det vi som lyckats dra det längsta strået. Självklart känns de skönt att kunna avsluta säsongen på det här sättet.”

Bra jobbat i Litauen Malena, Martin och Rebecca!


.


Publicerad: 2024-06-12

Senast uppdaterad: 2024-06-12

Sponsorer