Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Framgångar i European Games

Felix Burestedt får sällskap av Melker Z Bexell/Joel Hansson vidare i turneringen, detta efter att det tuffa poolspelet nu är färdigspelat.

Felix går vidare som gruppetta och dubbeln som grupptvåa efter att Melker och Joel vunnit en sen kvällsmatch mot Rusev/Stonov från Bulgarien, vilket var mycket glädjande. Setsiffrorna skrevs till 21-12, 21-17.
”Det var otroligt kul att spela idag, säger Melker. Vi visste att det var vinna eller försvinna, så det gav det hela lite extra spänning. Sedan var själva matchen en stabil vinst. Vi spelade på en hög nivå hela matchen och gav dem aldrig chansen att komma upp i ledning.”

Det här innebär, efter en sen lottning på onsdagskvällen, att Felix får spela åttondelsfinal mot italienaren Giovanni Toti i det pass som börjar kl 11 under torsdagen. Felix match ligger som åttonde och sista match.
”Jag har aldrig mött honom och har heller inte sett så mycket av hans kvalitéer. Men med tanke på de kvarvarande spelarna så var det en bra lottning. Kroppen känns bra och jag ser fram emot morgondagen.”

Melker och Joel har å sin sida avancerat till kvartsfinal där de spelar nästa match mot gruppettan Adam Hall/Alex Dunn under torsdagskvällen (andra match efter 18).
”De är ett starkt par från Skottland , de spelar snabbt och trycker på mycket från mellandistansen och framåt.”

Moa Sjöö Gozzi och Tilda Sjöö fick respass ur turneringen idag, detta efter en 2-0 förlust mot det franska paret Lambert/Tran (21-7, 21-9).

Följ torsdagen här, tider, resultat:
https://results.european-games.org/EG2023/ENG/schedule/BDM/2023-06-29/all-event Länk till annan webbplats.

Alla matcher går att följa live på https://europeangames.tv Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-06-28

Senast uppdaterad: 2023-06-28

Sponsorer