Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Information om sommarens Regionsläger för U15 till U19

Regionsläger för U15, U17 och U19 i Umeå, Åby, Täby och Carlskrona i sommar.

Sommaren regionsläger för U15, U17 och U19 genomförs enligt följande:
11-13 augusti Region Nord i Umeå, Region Väst i Åby.
18-20 augusti Region Öst i Täby, Region syd i Carlskrona.

U19 ersätter U13
Med anledning av RF:s nya riktlinjer för barn och ungdomsidrott, samt kopplat till vår verksamhetsinriktning 2025, utgår U13-klassen från dessa läger och har ersatts med U19-klassen. Som vi tidigare informerat om, erbjuds regionala utbildnings- och utvecklingsläger för U11- och U13-klasserna, dit föreningar kan anmäla deltagare.

Uttagning
Minst 8 tjejer och 8 killar som ej tagits ut till sommarens riksläger U15, U17 och U19 utifrån Sverigeranking och resultat, kommer att bjudas in till regionslägren. Uttagningarna görs efter åldersindelning för säsongen 2023-2024. Utöver uttagna spelare, kan ev rikslägerdeltagare också bli inbjudna och ha möjlighet att få vara med, i mån av plats. Varje distrikt är garanterad minst en deltagare per regionsläger oavsett ranking eller resultat.

Lägeravgift: 1300 kronor. 

Regionsindelning
Nord: Norrbotten, Västerbotten, Jämtland, Västernorrland, Hälsingland, Gästrikland, Dalarna.Öst: Uppland, Stockholm. Mellansvenska, Gotland.Väst: Värmland, Västergötland, Bohusländal, GöteborgSyd: Halland, Småland, Skåne, Blekinge. 

Respektive arrangör skickar ut inbjudningar och information till uttagna spelares föreningar inom kort.

Vid frågor eller funderingar, kontakta förenings- och distriktsutvecklare Claes Johansson
claes.johansson@badminton.nu 0707–682740

Publicerad: 2023-06-02

Senast uppdaterad: 2023-06-02

Sponsorer