Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet

Trippel i SM har avgjorts

Helgen har varit intensiv för över 300 anmälda spelare när Victor SM för U17, U15 och U13 har avgjorts, där Täby, Uppsala och Enskede har varit centrum för de respektive tävlingarna.
Tack till alla som på olika sätt bidragit till en strålande helg för svensk badminton.

I U17-klassen, som spelades i Täby racketcenter, fick vi se två dubbla svenska mästare i Matilda Ståhle, Kista BMK, och Filip Swahn, Spårvägen, som vann i sina singlar och dubblar.
I herrsingeln pressades Filip av Elof Åberg, Fyrisfjädern, där siffrorna skrevs till 21-14, 20-22, 21-15. I damsingeln vann Matilda i två tajta set mot förstaseedade Ebba Holmström, Spårvägen, med 21-18, 21-18.
Ett hundratal spelare var anmälda till detta SM som arrangerades av Täby Badmintonförening.

Resultat, prispallarna för U17:
Badminton Sweden - Victor Badminton SM U17 2023 - Segrare (tournamentsoftware.com) Länk till annan webbplats.

Victor SM U15
SM U15 spelades i Enskede rackethall med Spårvägen som arrangör. Uppåt 120 spelare från hela Sverige gjorde upp i mästerskapet.
Tävlingen bjöd på många jämna och bra matcher. I damsingeln var Anvita Harakamani, Påvelund, och Greta Ribokas, Västra Frölunda, favoriter, och när det var dags för final möttes också de två spelarna. Det blev en jämn match i tre set, där Anvita till slut drog det längsta strået och vann med 21-14, 12-21, 21-12.

I herrsingel gjorde Erik Blomberg från Kinnekulle ett mycket bra mästerskap, där han inte släppte ett set i hela turneringen. I finalen mötte Erik Täbyspelaren William Fjällby som stod emot bra i andra set, men Erik kunde vinna matchen med 21-12, 21-18.

I damdubbeln höll de två toppseedade paren för favoritskapet och gick båda till final. Greta Ribokas och Tuva Roslin, Västra Frölunda respektive Trollhättan, kunde till slut utropa sig som svenska mästare efter att vunnit finalen med 22-20, 21-14 över Anvita Harakamani (Påvelund) och Bianca Swahn (Spårvägen).

Herrdubbelfinalen blev en riktigt jämn match där Erik Blomberg, Kinnekulle, och Adam Medin, Täby, ledde i båda seten över Timmy Nilsson och Harry Vaihinger från Kinnekulle. Timmy och Harry kunde dock vända i spelet och vann matchen i två raka set med 22-20, 21-18.

I mixeddubbel spelade Greta Ribokas från Västra Frölunda sin tredje final i mästerskapet, där hon tillsammans med William Fjällby (Täby) mötte Timmy Nilsson och Maja Tornemo från Trollhättan respektive Fåken. William och Greta vann matchen i två raka set och Greta kunde därmed inkassera sitt andra SM-guld i U15-SM.

Resultat, prispallarna för U15:
Victor Badminton SM U15 2023 | Badminton Sweden (tournamentsoftware.com) Länk till annan webbplats.

Victor SM U13
SM U13 spelades i Uppsala med Fyrisfjädern som arrangör, där ett 90-tal spelare deltog.
Även här fick vi se dubbla svenska mästare då Ludvig Marmsten, IFK Umeå, vann i både i singel och mixed (med Amelie Hagberg, BMK Aura). Dessutom segrade Xiaoyin Liang, Komet, i både singel och dubbel (tillsammans med Meja Jahani, Fyrisfjädern).

En av de tajtare finalerna spelades i herrdubbeln där Kistaspelarna David Cabahug och Jeffrey Lakshmikanthan vann med 21-18, 21-17 mot Casper Bohlin, Örebro, och Helge Vaihinger, Trollhättan.