Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Kvalperiod mot Paralympics i Paris 2024 för Rickard

Denna vecka kliver vår parastjärna Rickard Nilsson in i en intressant och spännande tid.

”Det blir två veckor i Spanien för att rivstarta säsongen. Den första tävlingen är Level-2 turneringen i Vitoria-Gasteiz, nu den 20-26 februari. Den andra tävlingen är Level-1 turneringen i Toledo 1-5 mars, där endast de tolv bästa i världen i varje klass får delta. Level-1 turneringar ger mer rankingpoäng än Level-2 eftersom endast absoluta världstoppen deltar. Med det sagt så är alla de bästa i min klass med på båda turneringarna så konkurrensen blir lika tuff oavsett. På första turneringen i Vitoria-Gasteiz är det 326 spelare anmälda.”

”Träningen och uppladdningen inför har gått bra och jag ser fram emot att tävla igen. Morsan, som är min tränare, har kört på hårt med mig under försäsongen så vi är förberedda. Vi har bland annat haft två veckors läger på Playitas för att optimera uppladdningen. Mina förväntningar är att det kommer bli två tuffa turneringar då alla i världstoppen kommer delta. Jag ska bara gå in och slita så hårt jag kan för varje poäng och hålla mig till planen i varje match så får vi se hur långt det räcker, det är inte mycket mer komplicerat än så.”

Den svenska truppen på plats i Vitoria-Gasteiz består av förbundstränare Lotten Nilsson, samt spelarna Rickard Nilsson och Dilan Jacobsson.

Tävlingarna kan följas via: https://bwfpara.tournamentsoftware.com/ Länk till annan webbplats.

Under måndagen möter Dilan Clement Sarrobert från Frankrike, prel tid 11.30:
https://bwfpara.tournamentsoftware.com/tournament/3F10C1B7-4C97-4FEF-8D35-FA251EF57AA4/player/147 Länk till annan webbplats.

Rickard går in i turneringen under tisdagen.

Publicerad: 2023-02-20

Senast uppdaterad: 2023-02-20

Sponsorer