Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Albin Hjelm avslutar karriären

En lång och framgångsrik karriär inom svensk badminton är över, när Albin Hjelm nu väljer att prioritera annat i livet.

”Det har varit en känsla som har växt fram hos mig mer och mer sedan i somras, att det här antagligen kommer att bli min sista säsong. Jag känner framförallt att jag inte är lika villig att lägga ner den tid och energi på det som jag vet krävs. Jag märker mer och mer att jag prioriterar andra saker högre än min badminton, och då tycker jag själv att det är dags att trappa ner.

I backspegeln finns en hel del att blicka tillbaka på.
”Jag är väldigt tacksam över att ha haft förmånen att kunna satsa på badminton och att ha levt det här livet och det är något jag kommer se tillbaka på med mycket glädje.
Att plocka ut mina bästa minnen är väldigt svårt och det är nog inte bara de bästa resultat som är blir de bästa minnena. Jag har många fina minnen alla ungdomstävlingar, både nationella och internationella. Några av Lag-SM vinsterna med Fyrisfjädern är också dom några av mina absolut bästa minnen.”

Ännu en tid finns dock Albin kvar i sporten, men i ny och mer begränsad roll.
”Jag har kommit överens med förbundet och klubben att avsluta min internationella satsning, men att fortsätta träna med Eurocenter som sparringspelare fram tills att Badmintonligan är färdigspelad, och sen får vi se hur det kommer se ut efter det.

Framtiden, vad väntar istället?
”Nu kommer jag att fokusera på att bli klar med min utbildning. Sen få vi se om jag i fortsättningen kommer vara involverad i badminton på något annat sätt än som spelare.

Tack för alla år Albin och lycka till i framtiden!

Bilden: Albin under sitt sista SM i Malmö häromveckan.


Publicerad: 2023-02-16

Senast uppdaterad: 2023-02-16

Sponsorer