Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Nyutbildade instruktörer

Badminton Sweden har utbildat två nya kursinstruktörer i vår grundutbildning Shuttle time. Kursen gick i Tyskland förra veckan. De nya kursinstruktörerna i vår nationella utbildarpool heter Elias Carlsson och Anton Åstrand.

”Utbildningen bestod av två heldagar och utvärdering på söndagen, säger Anton. ”Vi övade praktiskt för det mesta med en hel del fokus på vad jag som ledare har för roll som tränare, tutor (kursinstruktör) eller trainer, utbildare till kursinstruktörer. Det blev även samtal om hur vi ändrar vårt tonläge, språk, hur mycket vi pratar gentemot låter målgruppen utföra övningar.”

Anton värdesatte att det fanns en svensk ledare på plats under utbildningen.
”Det var två ledare, varav Maria Jönsson från Sverige var en, vilket kändes skönt. Eftersom det bara var en person på utbildningen som hade engelska som första språk var det en svårighet för många att uttrycka exakt vad de ville, och något alla tog hänsyn till.”

Anton skaffade sig en hel del erfarenheter som han nu tar med sin i sin instruktörsroll.
”Det var väldigt kul och nyttigt att få träffa deltagare från andra länder, med olika bakgrunder. Vissa var äldre och varit tränare i många år, andra tidigare internationella spelare varav en tränat med Felix Burestedt i Danmark. Framöver hoppas jag att detta ger mig chansen att få hjälpa Sverige utbilda fler kompetenta tränare, samt få träffa ännu fler som brinner för sporten lika mycket som jag gör!”

Bra jobbat Anton och Elias, ni blir viktiga när vi tillsammans ska utbilda fler badmintonspelare i Sverige.

På bilden syns Anton i mitten ovanför flaggan, och Elias som nummer två till höger om flaggan, översta raden.

Publicerad: 2023-02-10

Senast uppdaterad: 2023-02-10

Sponsorer