Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Elittruppen – så ser den ut kommande säsong

Vi har glädjen att presentera kommande elittrupp för säsongen 2024/25 som kommer att ha sin dagliga bas och träningsmiljö i Uppsala på Badminton Sweden Elitcenter.

Här är listan med alla spelare, samt kommentarer från Henri Hurskainen.
”Generellt sett har vi fortfarande en ung grupp, med mycket utvecklingspotential. En grupp som vi ser under denna säsong gjort flera bra resultat internationellt. Givetvis något vi kommer jobba hårt för att bibehålla under kommande säsong. Vi tillsammans måste pusha åt rätt håll dagligen för att vi ska klara av detta och fortsätta utvecklingen till nästa nivå. För varje år som denna grupp kan få arbeta tillsammans, är vi helt säker på att vi kommer se bättre och bättre resultat från alla.”

Damsingel:
Mirjam Lindgärde
Cecilia Wang
Elin Ryberg

Herrsingel:

Johan Azelius
Gustav Björkler
Kim Linell

Damdubbel:
Moa Sjöö Gozzi
Tilda Sjöö
Ronak Olyaee
Nathalie Wang
Jessica Silvennionen
Romina Olyaee
Miranda Johansson
Fiona Hallberg

Herrdubbel:
Oscar Reuterhäll
Ludwig Axelsson
Jakob Ekman
Jesper Borgstedt
Max Svensson
Mio Molin
Joel Hansson
Filip Karlborg

Nya in i truppen är Elin, Miranda, Mio samt Joel som nu återvänder till Uppsala. Lämnar truppen gör
Khushi Harakamani.

Henri om Khushi:
”Vi vill tacka Khushi för den tiden hon varit en del av Elittruppen och tränat i Uppsala. Alltid tråkigt när det blir ett tidigt avslut, men känns som båda sidor är okej med beslutet. Vi är säkra på att Khushi kommer fortsätta bidra med sin badminton hemma i Göteborg och önskar henne lycka till framöver.

Så här säger Khushi själv:
”Jag har trivts jättebra här sen jag flyttade hit 2022. Tycker att det är en jättehärlig grupp med alla spelare och tränare. Men jag har också haft mycket problem med skador vilket har gjort att jag inte riktigt ha kunnat träna kontinuerligt så mycket och det har i sin tur påverkat min motivation. Så efter samtal med tränarna så var vi överens om att detta var bäst. Tanken nu är att flytta hem till Göteborg i sommar där jag kommer fortsätta träna med min klubb Påvelund och även börja med plugget på Chalmers.”

Om Elin:
”Elin är redan nu en av våra mest framstående damsinglar i landet på seniornivå och en väldigt ambitiös spelare. Vi är glada att få in henne till damsingelgruppen, speciellt nu när Khushi inte kommer vara kvar i Uppsala. Det kommer bli en omställning att gå till internationell seniorbadminton, så det är tålamod och långsiktighet som gäller i början. Välkommen!”

Om Miranda:
”Miranda har under säsong visat framfötterna med flera podium platser i svenska tävlingar och även på internationell nivå. Kommer bli ett bra tillskott till dubbelgruppen, med mycket energi och vilja. Hon kommer redan under våren vara i Uppsala och träna i perioder, vilket kommer göra omställningen lättare när hon fullt ut byter nivå. Välkommen!”

Om Mio:
”Mio är en spelare som visat under säsongen att han redan nu hör hemma i våran grupp i Uppsala. SM-guld i HD, flera podium platser internationellt och en stor vinnarskalle. En ung spelare som kommer bli intressant att följa flera år framöver. Samma som för Elin så är det tålamod och långsiktighet som gäller när han nu blir förstaårs senior. Välkommen!”

Om Joel:
”Kul att Joel är tillbaka. Joel känner vi väl och vi vet att han kommer höja högstanivån på träningarna. Joel med några år bakom sig på den internationella touren, kommer kunna hjälpa dem nya med erfarenheter från den nivån av tävlingar. Vi ser fram emot att se hans utveckling inom sitt nya partnerskap.”

Vi återkommer inom kort med vad de nya spelarna tänker framåt, kopplat till att de snart är en del av den dagliga träningsmiljön på BSE i Uppsala.

Publicerad: 2024-03-13

Senast uppdaterad: 2024-03-13

Sponsorer