Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Välkomna Singh och Albin

Organisationen kring Elit och landslag förstärks med Kamaldeep Singh och Albin Hjelm som båda kommer ha Badminton Sweden Elitcenter (tidigare Eurocenter) som bas.

Tränarstaben förstärks med två mycket spännande nyförvärv. Kamaldeep Singh kommer från en tränarsejour i Malmö BK och har tidigare varit spelare på hög nivå. Parallellt med tränarjobbet senaste åren har han utbildat sig till Coach level 2 nivå. Albin Hjelm avlutade sin spelarkarriär under förra säsongen och är alltså ny i tränarrollen. Han har under våren gått in i en roll liknande spelande tränare och hans kunskap och engagemang har varit på sån nivå att förbundet inte vill missa möjligheten till att anställa Albin till säsongen. I och med tidigare nivå som spelare har han möjlighet att utbilda sig till Coach Level 2 nivå genom en "fast track-utbildning".

Singh kommer arbeta full tid och ansvara för herrdubbel på Badminton Sweden Elitcenter (BSE), Observationstruppen, Riksläger samt som coach vid dom största ungdomstävlingarna (U17 EM och JVM som exempel). Albin kommer arbeta deltid och assistera Henri Hurskainen, ass. FK och singelansvarig på BSE, med ett extra fokus på damsingel. Även Albin knyts till ungdom via Riksläger och större tävlingar. Albin kommer, tillsammans med Victor Bengtsson (fystränare och fysioterapeut på BSE) arbeta med analys av den data Elit och landslag samlar in kring spelare och utveckling.

Sportchef PH Croona, "vi är mycket glada att kunna presentera Singh och Albin för spelarna och organisationen. Två personer som bidrar med mycket engagemang, kunskap och glädje. Deras roller ska bli intressant att följa eftersom båda har viktiga uppgifter som länkar mellan ungdom och senior."

Publicerad: 2023-07-29

Senast uppdaterad: 2023-08-03

Sponsorer