Gå till innehåll
Victor Badmintonligan
Victor Badmintonligan

Joel Hansson: ”Att vinna SM-guld vore en dröm”

Blott två omgångar återstår i Victor Badmintonligan, där en match spelas imorgon och övriga tre under måndagskvällen.

 

Ett av alla spännande möten är mellan Frölunda och Påvelund, där Joel Hansson i hemmalaget är i ropet, dels av det enkla skälet att han är en viktig kugge i sitt lag, dels för att det är klart att han återvänder till Uppsala och Elitcentret, mer om det längre ned.
”Påvelund blir en tuff och rolig match som kommer spelas på vår hemmaplan, säger Joel. Omöjligt att säga hur matchen blir, men jag hoppas på en jämn och spännande match där vi drar det längsta strået.”

Ni har en andraplats i tabellen just nu.

”Ja, och vi jobbar hårt för att behålla en topp 2 position i grundspelet så att vi blir direktkvalificerade till semifinal. Det är väl målet efter grundserien. Men i helhet är det att vinna ligan som är drömmen för oss. Mycket roligt att det också ökat intresset kring badminton hos de yngre spelarna i klubben nu när det går bra för oss och vi har en betydligt högre åskådarsiffra! Vi visar också på att vi är en klubb för alla, för de som vill ha roligt och få vänner för livet eller för de som vill nå toppen!”

Din egen form, vad kan du säga om den?
”Min form är bra. Jag mår bra och får därför chansen till att spela så bra som möjligt.”

Apropå att må bra, du återvänder till Uppsala och träningsmiljön på Badminton Sweden Elitcenter inför nästa säsong, hur har resonemanget gått?
”Jag har jobbat en del med mig själv. Mådde inte så bra senast jag var i Uppsala på grund av personliga svårigheter. Jag flyttade hem för att gå till grunden av mitt mående och har upptäckt mycket nytt hos mig själv och jag har lyckats jobba en del på de sakerna. Jag har fortfarande en del kvar att jobba på, kanske livet ut. Men livet känns mer stabilt och hoppfullt och därför är det Uppsala som blir nästa destination, eftersom att det är den bästa platsen att elitsatsa badminton på i Sverige. Vi har något bra på gång i samtliga kategorier. Vi gör mer resultat på internationella tävlingar och basnivån hos samtliga spelare är betydligt högre vilket gör miljön ännu starkare. Det är med stolthet att annonsera att jag ska tillbaka till Uppsala med träning i världsklass. Jag är övertygad om att vi tillsammans är på rätt spår. Och det ska bli kul att få träna med de nya personerna som kommer till centret samtidigt som mig, framförallt Mio Molin eftersom vi spelar i samma kategori och kommer träna mycket tillsammans. En mycket bra kille med bra mindset, utöver att han också är en mycket lovande spelare för svensk badminton! Men ser såklart fram emot att få träna med alla mina gamla vänner igen, Utöver badmintonen så har vi ju också väldigt roligt tillsammans! Också roligt att Elin Ryberg, en till klubbkamrat, joinar truppen.”

Följ varenda boll i denna viktiga ligaomgång, först ut mötet mellan Frölunda och Påvelund på Badmintonplay.se med start klockan 15 under söndagen:
https://badmintonplay.se/vastra-frolunda-badminton/games/g/uxl1ywq3 Länk till annan webbplats.
https://badmintonplay.se/vastra-frolunda-badminton/games/g/hwpqqmbh Länk till annan webbplats.
Scoreboard live:
https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/1428 Länk till annan webbplats.

Övriga tre matcher spelas under måndagskvällen:
Täby-Fyrisfjädern (18)
https://badmintonplay.se/taby-bk/games/g/1esequs4 Länk till annan webbplats.
https://badmintonplay.se/taby-bk/games/g/13gjm7p3 Länk till annan webbplats.
https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/1427 Länk till annan webbplats.

Spårvägen-BMK Aura (18.30)
https://badmintonplay.se/sparvagenbadminton/games/g/50eo0a38
https://badmintonplay.se/sparvagenbadminton/games/g/gngsp3ho
https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/1429 Länk till annan webbplats.

Trollhättan-Umeå (18.30)
https://badmintonplay.se/trollhattan-bmf/games/g/5vvrwt8m Länk till annan webbplats.
https://badmintonplay.se/trollhattan-bmf/games/g/xr046rvs Länk till annan webbplats.
https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/1426 Länk till annan webbplats.


Publicerad: 2024-03-02

Senast uppdaterad: 2024-03-02

Sponsorer