Tre lag återfinns på nio poäng efter fyra omgångar med Västra Frölunda som ny serieledare på bättre matchkvot. Så ser det ut just nu i Victor Badmintonligan efter matcher två dagar i rad.

Vi kan konstatera att årets liga är den jämnaste på många år och i dagsläget är det omöjligt att tippa vilka två lag som ska gör upp om ligatiteln i Uppsala på vårkanten. Det är många om budet.
Nästa omgång spelas 13 november.

Här korta referat från gårdagen.

Täby- IFK Umeå 4-2
Täby besegrade Umeå i tisdagens match och man gjorde det efter starka insatser i herrsingel och de bägge dubblarna. Ludvig Axelsson och Victor Svendsen inledde med en 3-0 seger i herrdubbel, en seger som Rebecca Kuhl och Clara Nistad följde upp med att besegra Clara Johansson och Aurelia Salsabila med 3-2 i en rafflande damdubbel. Andre Irpola för hemmalaget besegrade Helmer Andersson med 3-1 i set och gav Täby en 3-0 ledning, Umeå kom tillbaka starkt via segrar i damsingel och mixeddubbel. Victor Svendsen satte sedan slutresultatet till 4-2 med en säker seger i herrsingel 1 mot Edvard Hylander.

Påvelund – BMK Aura 2-4
Aura studsade starkt tillbaka efter förlusten mot V Frölunda i måndags kväll. Man gjorde det främst via sina singlar, där nyförvärvet Felix Burestedt stod för en mycket säker insats och besegrade hemmalagets Christopher Vittoriani i tre raka set. Aura vann även herrsingel 2, detta efter en match med mycket nerv och dramatik mellan Gabriel Ulldahl och Rasmus Messerschmidt. Den tredje singelvinsten stod bortalagets Frederikke Lund för som i raka set besegrade Påvelunds Frederikke Östergaard. Auras fjärde seger kom i damdubbel efter seger med 3-0.

Spårvägen – Fyrisfjädern 2-4
På papperet en säker seger för bortalaget, och seger blev det, men Spårvägen bjöd på hårt motstånd i många av matcherna. Hemmalagets segrar kom i damsingel där Agnes Körösi besegrade Cecilia Wang med 3-1 i set och i mixed där Romeo Makboul i par med Ronak Olyaee möte Rasmus Espersen och Romina Olyaee vann en meriterande seger med 3-1 i set.
Fyrisfjäderns segrar kom i de två herrsinglarna där Andi Fadel Muhammad och Victor Kauffman vann programenliga segrar med 3-0. Systrarna Sjöö, Moa och Tilda vann damdubbel och Rasmus Espersen tillsammans med Oscar Reuterhäll tog hem herrdubbelmatchen i en hård femsetare.

V Frölunda – Trollhättan 5-1
Frölunda vann hemma mot Trollhättan med imponerande 5-1 och även om Trollhättan saknade sin storstjärna Hans Christian Vittinghus, så är det ett styrkebesked från hemmalaget som måste ge resten av segeraspiranterna till ligatiteln något att tänka på.
Frölunda har en mycket stark singelsida med Iris Wang på damsingel, Jacob Houe och Gustav Björkler i de två herrsinglarna. Dessa tre vann sina matcher och Gustav hade tidigare i par med Sanne Ekberg angett tonen via en 3-1 seger i mixed mot Jesper Borgstedt och Malena Norrman. Joel Hansson i par med Jacob Ekman fullbordade segern med en 3-1 seger i herrdubbel. Trollhättans enda seger kom i damdubbel, Malena Norrman och Iben Bergstein van sin damdubbel med 3-1 i set.

Publicerad: 2023-10-25

Senast uppdaterad: 2023-10-25