Gå till innehåll
Victor Badmintonligan

Så var första omgången

Första omgången av Victor Badmintonligan är avslutad. Svenska mästarna Trollhättan började den nya säsongen med en seger över Täby, det gjorde även silvermedaljörerna Fyrisfjädern som hemma i Uppsala slog tillbaka V Frölunda. I övrigt en seger för BMK Aura mot Spårvägen, även IFK Umeå vann sin premiärmatch, mot ett reservbetonat Påvelund.

Måndagens och tisdagens matcher i sammanfattning:

BMK Aura – Spårvägen 5-1
Aura slog programenligt Spårvägen och siffrorna skrevs till 5-1. Spårvägens seger togs i herrdubbel där ungtupparna Romeo Makboul och Filip Karlborg besegrade sin betydligt mer rutinerade motståndare Jacob Nilsson och Emil Hybel i en tät femsetsmatch.
Auras nyförvärv, Felix Burestedt vann sin debutmatch med 3-0 i set och även i övriga matcher visade Aura sig vara ett nummer för stort för sina motståndare denna kväll.

IFK Umeå – Påvelund 6-0
Påvelund har i sin spelartrupp många starka danska kort, samt erkänt starke Gabriel Ulldahl i herrsingel. Tyvärr kom ingen av dessa starka spelare till spel uppe i Umeå, då Påvelund valde att mönstra ett B-betonat lag.
Det tackade Umeå för, och även om de inte hade sina starka indoneser på banan, vann de en komfortabel seger med 6-0, och tappade bara några enstaka set.

Täby – Trollhättan 2-4
Laguppställningarna inför matchen indikerade sex jämna matcher, vilket det även blev. Fem av de sex matcherna avgjordes efter fyra eller fem set. Täbys nyförvärv Victor Svendsen inledde sin bana i klubben med seger 3-1 mot Ludvig Petre Olsson, hemmalagets andra seger noterades i damdubbel där Rebecca Kuhl i par med Clara Nistad besegrade Ann Sofie Husher Ruus och Malena Norrman med 3-1 i set. Trollhättans nyförvärv Malena Norrman noterades för en förlust i damdubbel och tillsammans med Sebastian Bugtrup en seger i mixed.

Fyrisfjädern – V Frölunda 4-2
V Frölunda har denna säsong en mycket stark spelartrupp registrerad med Iris Wang, Jesper Toft och Firman Kholik som starkaste namn, lägg därtill bröderna August och Gustav Björkler och Sanne Ekström och de har ett lag starkt nog att utmana om en finalplats.
I tisdagens match saknades Firman Kholik, liksom Fyrisfjäderns nyförvärv på herrsingelsidan Victor Kauffmann.
På plats fanns dock nye indonesen Andi Fadel Muhammad som ställdes mot talangfulle Gustav Björkler, en match där Muhammad vann med 3-1 i set och visade sig vara ett nummer för stor för sin motståndare, åtminstone denna kväll.
Fyrisfjäderns VM-par systrarna Moa och Tilda Sjöö vann programenligt sin damdubbel, och Moa i par med Rasmus besegrade Jesper Toft och Sanne Ekberg med 3-0 i set, vilket innebar att hemmalaget ledde med 3-2 inför den avgörande andra herrsingeln. Fyrisfjäderns debutant Mykhailo Vyshnevyi avgjorde tillställningen via en 3-1 seger och visade upp ett säkert och taktiskt säkert spel.