Gå till innehåll
Victor Badmintonligan
Victor Badmintonligan

Genomgång av lagen

Starten för Victor Badmintonligan närmar sig. Nu på måndag tar BMK Aura emot Spårvägen i säsongens första match. Dagen efter, 5 september, spelas de övriga tre matcherna i första omgången.

Vid en titt på de spelare som lagen nominerat för spel i ligan finns det en hel del förändringar gentemot föregående säsong och det som sticker ut mest är Victor Svendsen till Täby, Felix Burestedt till Aura samt är Firman Kholik som är uppsatt i Frölundas spelartrupp.
Utgången av grundserie och slutspel ser något svårtippat ut, men att vi kommer att få se regerande mästarna Trollhättan och Fyrisfjädern i semifinal är nog inget chansartat tips. Men sen blir det tuffare att sia…

Här en kort genomgång av lagens trupper:
Frölunda
Har Firman Kholik som ny intressant spelare i sin trupp. Firman spelade de två sista säsongerna i Fyrisfjädern och har visat upp mycket starkt singelspel. I övrigt samma spelare som tidigare, men om de använder både Firman och deras amerikanska spelare Iris Wang i sina matcher tillsammans med sina unga egna produkter blir de ett svårslaget lag.

Täby
Har tappat Andi Fadel Muhammad till Fyrisfjädern men ersatt honom med en annan fd spelare för Fyrisfjädern, nämligen Victor Svendsen. Täby har en blandning av unga och lite mera erfarna spelare och ser ut att kunna skapa ett bra lag.

Trollhättan
Regerande svenska mästare med ett intressant lag, Daniel Lundgaard har lämnat laget och det verkar som om man inte har ersatt honom med någon annan. Ny i laget är Malena Norrman, vilket garanterat kommer att göra dem starkare i damdubbel och mixed. Har definitivt en trupp för att gå till final med gen.

Påvelund
Ett lag som genom åren dominerats av danska spelare och så även denna säsong. Ny intressant spelare är Nathalie Wang som kommer från Komet, specialiserad på dubbel och mixed. Svenske herrsingelmästaren Gabriel Ulldahl finns givetvis med och kommer att se till att laget blir svårslaget.

Umeå
Klara Johansson är tillbaka i moderklubben efter några år på det nationella träningscentret i Uppsala och spel i Fyrisfjädern och det sista året i Spårvägen. De ser starka ut på singelsidan, Muh Azahbru Kasra och Aurelia Salsabila har redan visat vad de går för och om deras unga spelare fortsatt att utvecklas får de ett bra lag, kanske inte för en finalplats, men kvartsfinal/semifinal är definitivt ett möjligt resultat.

Spårvägen
Den unga stjärnan Romeo Makboul är tillbaka efter en långvarig skada och det ska bli intressant att se honom i aktion igen. För övrigt samma spelartrupp som tidigare utom Klara Johansson som lämnat för Umeå. De kommer att få svårt att undvika att kvala för att hänga kvar i ligan när säsongen summeras nästa vår.

Fyrisfjädern
Nya i laget, Simona Pilgaard en ung (född 2003) intressant dansk spelare, Melsya Nur Fitriani kommer från Täby tillsammans med sin man Andi Fadel Muhammad.
Muhammad är tillsammans med Victor Kaufmann från Danmark två mycket intressanta nyförvärv i främst singelkategorierna. I övrigt finns systrarna Moa och Tilda Sjöö kvar i truppen. Fyrisfjädern har definitivt ett lag för att nå ännu en final.

BMK Aura
Aura har anmält en ny spelare jämfört med föregående säsong, men inte vilken spelare som helst. Sverigeettan Felix Burestedt är utlånad från Halmstad och kommer att betyda väldigt mycket för Malmölaget. Andra viktiga kuggar i deras maskineri är givetvis Johanna Magnusson och Jacob Nilsson, spelare som vuxit upp och nått sin höga spelstandard i Aura. Aura ser svårslagna ut och kan vara en utmanare till att spela final i maj nästa år.

Det var en genomgång av lagen och hur styrkorna kan uppfattas på förhand, precis innan seriestart. Vi får se vilka överraskningar som den här säsongen kan komma att bjuda på.Publicerad: 2023-09-01

Senast uppdaterad: 2023-09-01

Sponsorer